Selasa, 20 Disember 2011

NEED A NEW SPIRIT !

seriously , aku tak ade mood aa lately nie . haduiii ! semuanya malas . asyik nak teperap jew at bilik . alasan aku tydo ! padahal aku dok layan pasaan dalm bilik tu . like crazy women ^_^" 
kuar bilik nomel . masok bilik gilew ! huwaaaaaa !!! 

uke , aku da try uat yang terbaeekk . tapi tak bole aa . bilik aku da macam ape . bak kate ciklan aku  "uma kongsi pown tak cam bilik aku" ape pown tak bole . entah aa , aku betoi-2 xde semangat daa . kosong jew ase . . 

sampai bile ntah nak camnie , xde mud ! juz nak update blog jew . 

kbaiii :)

Jumaat, 16 Disember 2011

KITA SAMA :)


     mengapa kita saling mengasingkan diri , kemesraan lalu dingin dan membeku , tetapi haty tak dapat dibihongi , bila saje berjauhan kita kerinduan , kau dan aku diuji gelombang waktu .
    sayangku biar genting usah brputus terus , kenangan lalu tak mudah dihapus segalanya terukir di haty . jika ditakdirkan tak sehaluan lagi kau tetap aku ingati .

     Buat seseorang yang kamu masih mencintai dan menaruh 
harapan, kamu pasti akan selalu mengingat setiap kejadian 
yang kamu lalui bersama dia, dan saat itu, mata kamu pasti 
berkaca. kerana saat bersama dia itu tidak biasa berulang 
selalu..
       Dan kerana setiap saat berlalu bersama si dia adalah 
                                                 alone :'(
                                                      sakittt !!
;(

Khamis, 15 Disember 2011

past is past ^^_^^

hampir setiap hari aku owez salahkan diri aku sendiri . berdose seyh ! aku taw tak elok law kite selalu jew salahkan diri sendiri setiap kali masalah datang bertandang . semakin hari aku semakin sedar yang tak semua yang kita nak kite akan dapat . so aku dah buat keputusan yang aku akan terima semua takdir Allah nieyh dengan redha . lately nie aku tak tahu nape ngan diri aku . setiap kali aku ade masalah aku akan meroyan sowg-2 . seperti tak ade iman . teruk kan ??? tapi aku meroyan xde larh cam owg gilew , faham-2 suda . haha . tapi pas aku sedar , semua 2 tak guna aa fatyn , merugikan diri aku sendiri jew , so aku bangun perlahan-2 ,, aku yakin yang aku bole hadapi semua nieyh ngan tabah . tak ade yang  bole merubah diri aku selain diri aku sendiri . aku still ade family an membe yang ade time aku susah dan senang . so aku tak perlukan owg laen same seperti dia tak perlukan aku dalam hidup dia .

p/s tok awk 
thanks coz bagi saya kekuatan nie . atas ape yang da awak wat at saya , seolah-2 saya dapat satu semangat , 
saya terima takdir nie , mugkin jodoh kite sampai soni jew , saya tak pernah bencikan awk lawpown saya tahu awk bukan milik saya ag . an saya harap awk dapat kebahgiaan dengan perpisahan kite nieyh . jage diri bek-2 . i'ill miss you . ily ! 

Tok family aku , atok . thamks jugak coz selalu suport owg , walaupown atok selalu bebel , owg tahu coz atok sayang owg , atok da bg yang terbaeek dalam hidup owg . tanpe atok siape larh owg nieyh . tak tahu nak balas cam ne da jase atok nieyh , terlalu banyak . hanya Allah yang
g bole balas segalamya coz atok adelarh yang terbaikk dlm hidup owg . ilysm !!!
k larh , aku da tak nak ingat semua yang lepas , semeu nya akan berakhir di sini , thanks gak at blogger yang suport blog aku yang bosan nieyh . kbaiii <3


senyuman tande aku seorang yang kuat :)

AKU DOWN !

                                                                   
                                                           pasrah dan beserah . 

Selasa, 13 Disember 2011

MATE CONDITIONS : ^_^


hurm , agak-2 an pew entry aku kali nieyh ? disebabngkan aty aku still ngah kacau , so aku nak taip tentang haty terluka . ermm , aku yakin bukan aku sowg jew yang terluka skunk , hemm , aku bukan nye terluka sangat , aku an dia uke jew tak ade gadoh-2 an dia pown , cam yang pena aku cite at entry sebelum nie ,, aku nie mmg kepala batu . aku yang tak faham dia .so aku wat keputusan sendiri aa , agpown dia tak nk digangu . hemm , pagi-2 tadi aku bukak radio cam biase sambil-2 kemas uma . pehhh , seakan memahami pasaan aku , setiap bibit-2 lagu seperti mengerti haty aku nieyh . adehhh ! semua lagu ade kene megene an situasi aku skunk , gilew wooo . 

aku tak berani aa nak buang jauh-2  pasaan aku nieyh . best tak law hidup tanpa cinta ?? 


belajarlah utk kehilangan dia, andai dia bukan jodoh kte..
belajarlah utk tabah, andai dia pergi dari hidup kte..
belajarlah utk menerima hakikat, yg dia bukan milik kte..
belajarlah utk berhenti mencintai dia, andai cinta dia bukan untuk kte..
...tapi mampukah kte??


tak mampu kan , mulut kite mmg bole . tapi haty kite tak pena menipu . untuk kali ke2 aku btoi-2 kecewa ngan jalan cerita cinta aku , nak menyesal pun da tak guna an . aty aku milik dia . selamanya . aku akan cube tuk hadapi semua nieyh tanpe ade pasaan dendam . 

Aku lebih rela diputuskn krana tiada persefahaman.. Bukan kerana orang ke3, kerna aku rasa maruah aku dicabar.. Kalau kau rasa hati kau boleh dibagi dua, terserah.. Tp bukan aku mangsanya..

nie sala satu luahan owg yang kecewa . so aku tak perlu aa rase down sangat an , ade ag yang ag kecewa dapd aku , dengan sokangan family aku pasti bole ..


selesai suda . aku sadje melayan pasaan aku yang meroyan nieyh . perlukan tips , law kowg ade tips tuk tangani masalah aku nieyh ,, 

                                                                                                                         kbaii :)

Isnin, 12 Disember 2011

TAKDIRNYA :(

Sekiranya Kini Kita Sudah Berpisah Tetapi Kemudiannya kembali Bersama.. Perasaan Yang Ada Dalam Hati Itu Sudah Tidak Sama Dan Mungkin Sudah Tidak Lagi Seperti Dulu Sebagaimana Pada Mulanya Kita Berkenalan Lalu Kemudiannya Kita Bercinta.

betoi tak ?? ade ag .

Kalau Kau Kata Sewaktu Perpisahan Kita Bahawa Cinta Tidak Seharusnya Memiliki.. Kenapa Perlunya Dan Hadirnya Perasaan Bahawa Kalau Sudah Cinta Di Antara Kita Pasti Akan Bersama.. Kau Dan Aku Saling Mencinta Dan Terima Diri Apa Adanya Tapi Kini Dengan Senangnya Kau Pergi Kepada Yang Lain Dan Membiarkan Aku Sendiri Hingga Kini..?? 
Jangan Sesekali Ungkap 'Kalau Cinta Patut Bersama' Kalau Sekadar Hanya Ungkapan Dan Berpisah Di Penghujung.. Lebih Baik Kata Itu Tidak Pernah Di Lafaz Jikalau Kata-kata itu hanya Sekadar kata-kata Tetapi Tidak Bermakna Untuk Kamu..

sume nieyh mmg terjadi at aku aa weyh ! adehh , sakit seyh aty nie hanye Allah jew yang tahu . aku betoi-2 mencintai dia , belum pena aku rase camnie . kenapa ?? aku penat da nak hadap semua nie . ,

Sungguh aku tak rela diputuskn, tp aku hanya manusia biasa yg tak mampu lg btahan utk menanggung kesakitan cinta ini.. Kerna kau juga mcintai dia.. ermmm , aku redha jew aa pew yang jadi pas nie , bukan aku tak nak pertahan kan ag , tak gune law aku sowg yang ber ia-2 . kan ? hope dia bahagia dengan hidup dia . aku bukan yang terbaik bagi dia . dia pantas dapat yang ag prefct .

Menunggu Itu Memang Mudah.. Kita cuma Perlu Tunggu Dan Terus Tunggu Selagi kita Termampu.. Tetapi Untuk MENYEDARI HAKIKAT Bahawa Orang Yang Kita Betul-betul Harap Akan Bersama Atau kembali Kepada Kita Itu Bukanlah Mudah Kerana Hakikat Itu Tidak Mudah Untuk Kita Terima. 

aku da bole terima skunk andai dia memilih untuk pergi dari hidup aku . walaupown hakikat nye haty aku sakit . sesangat !! semua nye ketentuan Allah . camne aku nak dia pown , law da diktakdirkan dia bukan milik aku , sampai maty pown tak kan dapat . hermmm .. nape aku tak bole benci dia ?? aku tak bole aa weyh . serious ! dia terlalu istimewa dalam hidup aku . dia yang bagi aku semangat . segala nya mula daripada dia . camne aku nak terima yang dia bukan milik aku ag . 

so sebelum aku btoi-2 kehilagan dia aku yang kene undur diri , btoi tak ?? maybe tu yang terbaikk kan . sebelum aty aku hancur berkecai . aku taw pengunduran aku tak ade makne lansung dalam hidup dia . mugkin dia bahagia law aku pergi dari hidup dia . hemmm .. bukan mudah tuk wat keputusan yang makan diri sendiri . aku kene blajar hidup tanpe dia . macam sebelum aku kenal dia . aku msty bole .. syik Teringatkan Si Dia Sahaja.. Please Lah Wahai Hati... Jangan Terlalu Ikutkan Perasaan Itu.. Wahai Minda.. Pandulah Hati Agar Tidak Terlalu Mengikut Perasaan.. Kerana.. Terlalu Di Ikutkan Hati Itu Membuatkan Jiwa Itu menderita Sendiri.. Kuatkanlah Diri Mu Wahai Hati.. Dan Minda.. Bantulah Hati Untuk Hidup Tanpa Dia..

entry aku niyh bukan tuk burukan dia , untuk pengetahuan kowg , dia yang terbaikk dalan hidup aku . aku pilih keputusan ni demi kbahgiaan dia . seandaiya ad jodoh aku dan dia , aku pasti kiteowg akan jumpe satu ary nanti . 

p/s tok my pupo :

thanks sangat coz hadirnya abg dlam hidup owg seperti ade sinar baru . owg mintak maap coz tak bole nak paham abg , mugkin owg bukan yang terbaik tuk abg , hope abg dapat yang terbaik uke . satu jew yang owg nak abg taw , abg ade larh yang terbaikk untuk owg . semua kenagan kite akn jadi moment terindah dalam hidup owg . jage diri uke . ilysm ! 

kau lontar cintaku ditepian
ku bagaikan hanyut di lautan
yang lemas di dalam percintaan
dipukul gelombang keresahan

mengalir air mataku
menemani mlm sepiku
ku rindu saat bersamamu
sukarnya ku untuk melupakanmu

Selasa, 6 Disember 2011

kerinduaan MELANDA

haish , kesakitan melanda . HAHA ! aku rindu banget deh same my pupo . maybe disebabkan 2 demam aku nieyh tak baek-2 .haha , perasan aa kau fatyn . da lame da tak rase macam nieyh , dulu tak cinta gila vavi , skunk maybe , hemmm .. aku tak tahu kenapa aku rase something feel an dia nieyh , lain sangat , dia terlalu istimewa :) ya Rabbi , jangan terlalu mengharap larh fatyn !! HAKIKAT , aku memang megharap sangat-2 sayang . lantak aa , MALAS aku nak fikir bende 2 , yang penting skunk haty aku ngah berbunga-2 gitu . HAHA

saje jew mau taip entry yang tak penting bagi kowg , penting bagi aku :)

kbAiiii :)
                                                         

Isnin, 5 Disember 2011

currently happy with him ^^__^^

salam Blogger ! ^^..^^

hem .. lately nieyh aku happy sangat deh . SESANGAT ! yah , thanks atok coz sporting sangat , ilysm <3 . 

disebabkan dapat keizinan atok , aku dapat kuar an my pupo . so sweet ! banyak  moment yang tercipta . 

satu hari bersama tercipta episod baru , cecehhh ! hahaha , maaf aa yew , terlalu hapy . 2 yang ayat berbunge2 . 

betoi jugak cakap atok aku  , bile kite dekat perasaan sayang akn bertambah , sangat benar. aku terasa sangt 

sayang an sayang . takot tok aku berpisah an dia sementara aty aku terlalu rapat ngn jiwe dia skunk nieyh .

hope sume akan menjadi seperti yang dirancang ;)  

owrite , skunk aku nak sambung cite mase DATE an dia . huhu , cam tak percaya jew ngan sume yang terjadi . b4 aku an dia kuar , kiteowg nye hubungan  mmg ngah panas . aku an dia hampir2 jew putus sebb aku tak bole nak faham dia . faham ngan keje dia .. aku rase cam da putus ase . beberapa ary tak mesej , dia micol aku , ase cam tak  percaya jew . so aku terus col dia aa . rindu gile aa weyh , huhu . then dia luahkan aa hasrat dia 2 . mmg terkejut beruk larh aku . haha . ape yang dia bgtaw tu betoi2 wat aku rase cam tengah mimpi . pew yang dia bgtaw 2 aku rahsia kan atas sebb-2 trtentu , maap  aku beranikan diri bgtaw atok , mule-2 atok tak bagi , pas 2 pujuk punye pujuk at least atok izinkan ngan syarat my pupo amek aku at rumah an mintak izin atok . terbaiikk aa ! snagat exited . tggu my pupo datang mmg menyiksakan ,, janji kul 7 sampai . sampai nye kul 8 lebih . janji melayu mmg cam 2 , sayang punye pasal , terima jew larh . then pas mintak izin atok , kiteowg pown gerak ke destinasi rahsia , hehe . sampai sane da malm . pew yang terjadi sangat rumit tok aku cite , yang penting aku happy besama dia . 

Selasa, 29 November 2011

Tension + Sedih = Tak Ada Perasaan! T.T

Assalamualaikum .


terima kasih . pew aku merepek nieyh , tibe2 jew . HAHA ! yew . time kasih 2 tok awk sayang . time kasih coz pena hadir dalam hidup saya !sebenarnya aku malas nak cite pasal aku dan dia . saje mau bg gempak ! relationship kiteowg memang ngah renggang . cedeyhh sgt ! :(
i wish i could forget you 

like how you forgot me . 

but i can't ! hermm . aku harap sangat sume nieyh cepat berakhir , tak sanggup siott ! aku tak pernah ase camnie . TERSEKSA ! malas nak membebel sangat , tak kemana . 
              
                 Andai hatimu penjara, biar aku dipenjara seumur hidupku di dalam hatimu…
                                                             
                      tak bole blah ayat .lantak kau aa fatyn ! huhu 
last pic , kenang-kenangan aku an dia . hope hapy ending ! hemmmm


Isnin, 28 November 2011

confuse !

yew , aku sangat confuse skunk neyh 

 .its very hurt when i think that m not perfect to you . im sorry to love you . but its reality .
dia wat aku GILE ! pew statuz aku and dia

 .i keep myself busy with thing to do , but when i pause , i realize that i still thinking about you 


aku rindu kau aa , sesangat taw ! 

Ahad, 30 Oktober 2011

bulan BREAK / CLASH ! =

assalamualaikum w.b.t !
mud : frust ! 
heyy ! ngah dok2 melayan atok aku , busu an atok eton neyh . dgor atok membebel pasal mak mentua . aduh !

ntah pape jew ek . panas je telinga aku . nak cite pasal mentu2 neyh , bakal pown lum sure ag larh atok ! da larh skunk neh ngah krisis an si Dia ! hermm , setelah aku dok belek2 blog , FB neyh , ramai ngak mangsa2 cinta ek bulan nie . ingat an aku sowg je yg ade masalh cinta , upe nye ade yg ag malang . cinta neyh memng merumitkan larh , sakit pale aku pikir . aku da cube pertahankan mcm2 . aku gak yang selalau mengalah . tapi dia tak pernah hargai . pe lagi yang dia nak aku wat pown aku tak taw ! aku da cube faham rentak dia . dia suruh aku kurus , fine !!! aku wat jgk coz aku nak dia . .aku sayang kau aa weyh ! x paham kew???? aku xnak ape2 dpd kau , juz  nak kau sayang aku cam yang kau pena ckp b4 neyh . aku nak kau yang dulu , bukan yang skunk . sume nya da berubah skunk . kau bukan yang aku kenal b4 neyh . aku cube tok lupakan kau , tapi  . . . . xbole larh ! 
satu je yang aku mintak , hargai sume yang aku wat . and tunaika janji2 yang kau penah kotakan . .andai satu ary aku terpakse kehilangan kau , aku redha syg ! permintaa aku yang terakhir , hargai owg yang menyayangi kite more then dpd kite menyayangi owg  ===__===







                                                                                                                                    dun't leave me alone !

Selasa, 11 Oktober 2011

miss you MOM !

assalamualaikum w.b.t 


dilahirkan normal , cukup sifat , islam ade larh satu anugrah bg aku . seperti manusia aku dilahirkan dengan hasil benih yang halal , alhamduliLLAH . .melihat keindahn dunia ciptaa Allah , sungguh mengkagumkan . selama 9bulan aku dikandung oleh insan begelar IBU , membuat aku rase bersyukur atas pengorbanan seorang IBU . .bukan mudah menjadi seorang ibu , so , alu sangat beruntung mempunyai ibu yang sudi bagi aku lihat keindahan dunia nie tanpe mengeluh . sayang nye , aku x dapat merasai kasih sayang ibu . . uat aku ase sebak tak terkate ! sesekali lidah ini ingin memanggil seseorang ibu dengan rase kasih sayang . haissshh ! fatyn2 , cuda2 aaa . .ade hikmah di sebalik sume nie , tapi until now aku x dapat pown hikmah 2 ,,, (xbaik kau fatyn akap cam 2 ) aku taw , tapi aku nak jugak rase kasih sayang ibu  ! ! bile aaa . jelez aku tgok membe aku ade mak , ayah , aku ???? hemm , thanks atok (saona salleh) coz sudi bg segalanye at owg , tak taw nak balas camne . .

Khamis, 6 Oktober 2011

sweet memory .

Assalamualaikum w.b.t .

hari nie mud aku berbunge2 . ceehhh ! huhuhu . indah nye law pasaan nie kekal selame nye , tpi x mungkin deh . hanye sementara . so , sementara still happy nie , aku nak tulis satu entry bout pasaan aku skunk . selepas mud gilew aku yang lepas , tibe2 ade someone hadir dalam dunia aku yang tak bape nak cerah 2 . kehadiran dia tanpe diduge , adudu , ayat kau x bole blah aa fatyn ! aku knal an mamat nie pown atas sebb salah paham . law aku taw aa umo dia atas aku , xde mase aku nak mesej2 ! mase 2 jiwe aku tengah kacau gilew , so xde mud pown nak kenal2 nie . aku ingat dia dak bawh umo , so aku pown mesej aa atas sebb tertentu . x payah taw aa pew sebb nye , huhu . then , bermula aa topic2 yang x penting . lastly aku yang stop mesej coz pe yg aku mintak at dia , dia xde . aku ingat sampai c2 jew , upe nye ade episod ke2 , HAHA !
dalam keadaan penat bwu alik melake 2 , aku dok baring2 layan badan . tibe2 terlelap coz dgor sore petir makcik aku ! haduiii . ngah syok2 layan mimpi , dia ley kacau lak . ajak p ngeteh ! aku pown ape ag , tibe2 tekak nie megidam nak makn pisang goreng , HAHA , cam owg pregnent plak ! 
  so aku pown siap2 aa . dalam otw p wak leh , phone aku ade  owg col . x kuase aku nak angkat . ag2 ngah bwak moto , kemsalam aa ! HUHU . sampai kdai , ngok tertera num mamat tdi , huh , dalm aty aku tertnye2 , why dia col aku ek ?  dengan selambe aku taip sometext !  pas aku siap mkan , dia col . . HAHA , 
bermula aa episod ke2 fasa pekenalan aku an dia . start 2 kiteowg owez mesej2 , n coling2 . pale aku yang kusut , jiwe aku yang kacau hilang cam 2 je pas borak2 an dia . dunt noe why ! walaupown pekenalan aku an dia bru mula , aku ase cam da lame seyh kenal dia . mybe pasaan jew ! disebbkan kematangan umo dia , aku selese tok share prob yang wat aku benggong . n dia seorang pendengar yang baik ! huhu , jangan pasaan sgt yew !  masalah yang aku alami same lebih kurang ngan prob dia pena alami . so , dia nye nasihat mmg terbaeeek ! TAPI !!!! laki nie mmg pandai mengayat ! so , btter aku xpayah nak percaye sgt . now aku anggap dia tempat tok aku lupekan sume masalah yang ade dalam pale otak aku nie . selebih nye aku serah pade jodoh . heeee ~ 

nie huh mamat yang aku dok cite dpd tdi  . 
hope pew yang awk luahkan at saye 2 ikhlas ! 
thanz coz hadir time saye memrlukan teman .
syg awk !  
thanx bg lagu nie , huhu

Isnin, 3 Oktober 2011

kebahagiaan dalam perpisahan ~

 salam ! herm , disebabkan tajuk blog aku nie uat aku sedeyh jew . so mud aku nk taip pown hancuss . kenape ek , setiap kali kite nak mendapat kebahagiaan , ade jew penderitaan yang datang . tak layak ke aku nak mendapat kebahagiaan ?? cam owg lain 2 , happy jew aku tgok , jarang aa aku nmpak owg sekeliling aku kecewa . law ade pown sekejap jew . xde aa lame cam aku nie . bkan lame jew , tapi kerap aa . pew hikmah sume nie ek ? nape larh pintu aty aku nie senang tebukak tok time cinta gilew !!!! sedangkan aku taw cinta 2 akan wat aku terluka . yang pelik nye , aty aku nie x penah rase serik tok bercinta . why ?????? tapi kadnag2 2 aku terase cam nak buamg jauh2 pasaan 2 , sayang nye , juz at mulut aku je . aty aku tal lansung rase cam 2 . aku x pena ase meyesal mencintai dia , walaupown dia meyesal mencintai aku . even dia tak pena pown luahkan sume 2 , aku taw , jauh di sudut aty dia , dia menyesal mencintai aku yang serba kkeuragan nie . aku x salahkan dia . nie sume bkan manusia yang rancang . aku an dia manusia biase !

     wutever pown , aku tak pena salahkan takdir , cinta aku an dia hanya sato persinggahan , HAHA . segala yang pena dia lafazkan , mjadi sato kenangan yang indah dalam kamus hidup aku . walaupown sekejap . xder aa kejap sgt ! hehex . kebahgiaan yang sementara 2 memang susah dilupakan . indah sangat ! aku taw , aku bukan pilihan yang terbaik dalm hidup dia , that why , aku redha dengan keputusan yang dia wat dengan persetujuaan aku sendiri . walaupown aty aku terluka , demi kebahgiaan aku dan dia nie aa care nye . aku yakin , dengan pengorbanan nie , ramai owg yang bahgia . mulia kan ??? aty aku , unly God know . aku taw , sume nie terjadi ade hikmah , dia banyak mengajar aku erti pengorbanan . thanks syg ! wat pertame kali nye aku bole terima sesuatu yang telah melukai aty aku sendiri . sebb  dia ! meliaht dia bahagia bersama pilhan baru , aku terase bgaikan melihat sesuatu yang uat aku gile ! sakit + pedih + hancur + berkecai ! hurrr . andai aa aku pilihan dia , untung aa hidup . dicintai nye wat aku ase perfct . tpi layak kew aku dicintai nye ? tak lansung ! maap ye fatyn , kau bukan pilihan dia  

         segala nye da berakhir . . setiap yang dirancang tak menjadi . tugas aku skunk , belajar time perpisahan . cedeyhh doe !! pengajaran tok diri aku sendiri , jangan mencintai seseorang dengan sepenuh aty , coz dia tak semestinye milik kite . belajar menjadi seseorang yang pemaaf ! cehh , x bole blah ! kehilangan seseorang yang kite cintai adelarh petanda kita akan menemui sesorang yang akan mencintai kite sepenuh aty ! juz bersabar . kebahgiaan akan menyusuri selepas kita puas merasai penderitaan . .

Selasa, 26 Julai 2011

hangout. . . .

hello sumer .. wat pew time2 camnie ? cuda dinner ? haha , cam aa ade owg bace . hehe .. pade yg komen blog aku at luar 2 , thanq uke ! tapi ag bezt law kowg 4low blog aku an. huhu ... actlly aku mau cite somthing larh .. tadi siang aku p hangout an my akk angkat . mmg best gilew aa an , dapt karoke , mam kfc an dapt gurat pakwe ! hahaha , x bole blah aa ngok 2 owg pakwe tdi . ade kew patot nak ngurat gne cara lame . maaf ye , x dilayan .HAHA .aku bkan jual mahal uke , tpi tdi xde mood nak mgatal . ngah syok mam aym . yummyy !!! hehehe . ari nie tema kteowg , santai . mmg santai abis aa ! aku mmg enjoy giler ari nie .. b4 nie aku mmg susah nak senyum an owg . tpi ari nie , ============ haha .. first sampai aku p karok at KP . ari nie x payah beratur panjang2 , ala2 bdak sekolah rendah nak msok kelas ,huhu . sampai je at kauter terus byar . tpi ari nie abg ncem 2 x jge kauter aa , mmbe dye yg bajet ncem palk yg jage . hampeh ! ! pas 2 tros masok bilik .. punye larh syok giler mau melalak . first lagu , aku yg mulakan .  cari aa lagu rossa . ats nama cinta . haha , sempot bjaln x abis ag , tbe2 nak nyanyi lgu tarik2 cam 2 . amekaww !!!! sore katak kuar .hahaha .:) peduli ape aku , bkan dyeowg dgor pown . :P lagu terakhir , aku an kak ima nyanyi , goyang inul ! haha . gempak aa . ade aa bape owg mamat sesat dok tgok at pintu .. wat bodo jew ! hahaha .. pas abis melalak , prot lapor plak deh ! p aa tpat wajib kiteown .KFC ! cam biase aku oder snack plate lorh . cam pham2 je akk 2 aku suka bhagian mane .huhu . ai nie aku mmg enjoy giler aaa . thankq kak ima coz ajk p jalan2 .. balik jew uma da petg . pas 2 p paloh jup bli makanan . nak balik 2 nyaris2 aku dilanggar sebuah kete BMW . hermmm . mmg tekejut gilew aa . haha ! nseb bek ALLAH still izinkan aku iduo deh ! at sebelah ade pic2 aku hnagout ,,

Sabtu, 16 Julai 2011

BUKAN AKU TAK NAK !

assalamualaikum w.b.t ..
salam satu malysia sume , huhuhu :)
                           
         hari nie mbosankan ! atok aku plak xder , bru pegi sato ari , aku ase mcm da 1o ari jew atok xde . HAIYA !  aku bkan xnak ikut mereka pegi kota tinngi , tapi =========== :(  aku mlaz a nak ckap nape aku xnak join dyeowg ,but , aku kne bgtaw gak supaya dyeowg x sala pahm . . pew gne law aku pegi ,tpi aku sakit aty .. aku mmg da lme x bkumpul jmpe family , mmg aku nak sgt , gile xnak . sape yg xnak kumpul an family an . tpi law aku pg sana asyik terkene "gurauan panas" dyeowg jew . sakit aty aw ! bg u all 2 mmg a gurauan , mmg aa dulu time aku hingusan ,kowg nak gurau lbeh2 pown aku x amek aty , tpi now x ag ,, aku da bole ase malu nyer yg teramat ! hemmmm . 2 aa sebb aku x suka p uma sedara .. bkan 2 jew , setiap kali kazen2 yg study at luar balik , an ade ag time 2 . confirm aku terpinggir ! bkan terpinggir pew , aku malu larh .  t msty aa cite pasal tempat study , 2 a , nie aa .. aku nmpak cam bodo sgt aa mase 2 .yew aa , aku je yg x study , stiil dok at paloh nie . ne layak msok cmpur cite dyeowg , secara x lnsung , aty aku sakit ! yg teramat ..tpi , aku x salahkan dyeowg , bkan niat dyeowg nak sakit an aty aku . aku jew yg owez emosi x tentu .. aku nak wat camne , da2 sifat aku .. aku da cube kurangkan pasaan 2 . .ag satu faktor aku xnak campur dyeowg ialah , GEMUK ! dalm family aku ,kazen2 sume kurus . aku jew yg tergemuk ! HAHA . that why aku segan . 2 jew sbb aku xnak berkumpul an family , bkan sebb benci or pape . bg aa aku mase dlu . aku btoi2 perlukan mase . aku ngah usha kuruskan bdan , an ubah sikap aku yg uat aku sendiri rimas .. thanQ pade yg pham aku ! :)

Rabu, 6 Julai 2011

new blogg saya . .

elow . lame da aku x update blog nie . nak taw napew ? coz aku lupew pasword a . hampeh toi ! skunk bwu dapt myblog again . haha .:) lately nie aku owez unmud deh . dunt noe y . eh , lupew plak . nape xder owg 4low blog aku ek . emmm , ok , fine ! blog aku x secantik n power blog kowg an . :( yah , aku taw 2 ..sokey . aku akan belajar an lbih gigih ag tok power an blog aku ! cehwah !hahaha

Sabtu, 2 April 2011

aRy yg membosankan ~

huuhu . . ade aa 1 ary 2 , aku nak pegi jalan2 an MS.miyati . konon nak realse tension aaa ,tpi dalam ontheway p kluang 2 . ade aa mahluk Allah 2 ,col aku . aku ingat ader apew aa ,upe nyer dyeowg nak tumpang aku balik . benggang giler a ,x sampai ag da akap nak tumpang balik .giler toi ! lantak p a ,aku tak pegi pown jumpe dyeowg ,ngah jalan2 2 ,'terjumpa' lak an dyeowg . malang toi a nasib ! ngan mkew selamba aku p tempat dyeowg . mnew aku p sumer dyeowg ikot . errrr ~ geram dalam aty nie x dapat bayangkan[ase cam nak gune magik ilangkan diri] tapi xley ! pas 2 tibe2 aku dapat idea . (secret a idea nyer nyer) hehehe . xjalan gak a idea nie .mcam2 alasan aku bgtaw ,x jalan jgk .dyeowg still 4low aku . aku selidik aa napew dyeowg alik nak saing aku , upe nyer dyeowg xder dwet tambang nak balik .giler aa ! aku bg aa dyeowg dwet tmbg .cian plak !ingat an nak enjoy , tapi ilang mod terus .xder mod mau enjoy .sebelum dyeowg belah kteowg p lepak dataran .

Sabtu, 26 Mac 2011

sElAmat kembali cik . faten !

haiya . da lame deh x update blog .erm ,blog og semakin cantik , blog aq cam pew ntah .hermm ~ ade ark sapew2 yg nak ajar aq . plezz deh !

Khamis, 27 Januari 2011

confuse .~~~~~~~

aq confuse aaa . nape larh susah sgt nak cari laki yg betoi2 ikhlas nak kawan ngan kite. pew yg susah sangat kowg nak setia dalam couple ek !!! da ader gf ,xpayah aa nak gatai an owang len . .hurm .dasar laki ek memang cam 2 .kadang2 aq rase cam malas ag nak pikir soal cinta nie ,tpi law xder cinta dalam aty aq kosong aa . 
like this !
sunyi giler ! betoi akap owg ,law xder cinta dalm aty ,jiwe memang kosong an sunyi aa ! tpi cam ner aq nak caye an cinta law laki still ngn tabiat or still berdiri atas tagline "curang pade kekasih ,setia pade skandel" perh gua xley time aa statment 2 ! come aa boys ,selagi x puas nak enjoy xpayah aa uat anak dara owg fall in love giler b@bi at kowg ! aq da penat aaa ngan sumer nie . .kadang aq fedup ngan laki nie ! n aq toi2 confuse tok pilih laki yang ley jadi teman sehidup n semati aq!!!!!! unly GOD can do dicided! sekian !!

Selasa, 25 Januari 2011

time rate at uma atok cnah !sumer ader . .syok uuu !

nie makcik2 sedara . .law ketawe memg gempak aaa . .



sweet memory . .

2 sahabat . . ~~~~

memory with lead ~~~

peace sumer . .cheseee ~
sedikit sebanyak pic family aq .  .time nie memg syok giler aaa . bayankan 11 bji kete konvoi beraya at kg.sungai rambai melak . memeg best aa . .sush nak lupekan deh . yg pentg 2ari 2 aq memg hapy giler . .

Isnin, 24 Januari 2011

my sweet heart . .







comey ark . . 2 my love ,sy nak anak yg sebiji camnie . . ley ark???? 
hahaha . .

PERTEMUAN PERTAMA.>...>>>.

single?????????  hahahahah . .aq single kew x??? still dalam proses aa . if ader jodoh aq with he ,ader larh . . .  law xder single alik aa aq . . huhu ,tpi aq like statment di ats . .coe dear . . . . . !

SKANDEL ,LAKI AN BINI OWG ,ISTERI AN LAKI OWG ???

erm . .pening pale aq ngok owg2 zaman skunk .kenapa mesty ade owg cam 2 ag dalam dunia nie , law still couple  2 aq ley time a ,standrd aa kan ,coz lum kawin ,tpi skunk da kawen pown ade skandel . . hurm ,xpaham toi  .da 2 ,da dpt huzbnd yg bek aty ,dy maen2kan plak .bodo sungguh !!!! skunk owg keliling aq sumer same jeq ,pening aq tgok . lame2 aq yg tertekan ngok pagai dyeowg . . kadang2 2 rase cam nak advice dyeowg ,tpi t aq yg kne alik coz aq ne aa ade pengalaman aa . .tpi as a human ,aq pown ade pasaan nak nasihat kan owg yg cam 2 . .herm ,x abis2 wat dose ,pe larh . . da ade suami or isteri why must ade SKANDEL??????!!!!! kan da ade tnggungjawb berat .law ase xley nak setia ,npew nak kawen awal2.enjoy aa dlu .nie gatai nak kawen pas 2 xley setia! tg ag teruk da ade anak pown stil nak ade skandel ! yg da tua pown same gak !eeee . jijik aa ngok owg camnie...aq yg ngok pown serabot ,tension ,penig n sumer laaa . . .ase cam nak lempang2 jerk . . laki memang aaa,ley kawen 4,tpi pempuan 2 xpayh aa mengatal ,taw nyer nak abiskan harta owg jerk . .yg si bodo pown g abiskan dwet an bini owg . .x jijik kew???????????? ishh . .biler aa sumer nie nak berakhir!!

Ahad, 16 Januari 2011

renungan teraakhir . . .

sumer nyer tinggal kenangan !!!!!! renungkan larh yerk sayang . . .

BOdyguard ?? perLu kew

muke aq time d'tanye pasal KAWIN !  xder pasaan der !





pew makne bodyguard ??? hahaha . . yg atok aq citer a kan ,mean's bodyguard tok owg cam aq ialah husband . . wat???????? husband??????!!!!!!!!! no larh . not this time . . walaupown fizikal aq da ley kawen ,tpi naluri aq lum teringin ag aw !!!!!! tolong aa atok ,jangan pakse saye ! saye masih nak dok an jage atok ag  . . . jangan izinkan saye kawen n pergi ikot dye ! no .no .no !

id0p qQ dq berubqh ....

alamak ! matang nyer mke faten !
aq adelah aq ! 2 memang xley diubah  . .tpi as a wanita/perempuan ,one day must akan berubah status kite . urm . . . secepat kilat aq create blog  ! da aaa .mls mau citer ,pham2 da aa uke .
SEKIAN.....

Rabu, 5 Januari 2011

bad ???????
aduyai . . aq nyer blog bosan a ek .pic sumer yg same jeq ! nset aq ade prob ,memory tak ley bce  . aq da usaha sedaya mungkin ,tpi xley gak . . agpown aq xpham sgt larh nak uplod pic nie ,yg tolong uat pown fara my kazen .xtaw nak tambah pew ag .t aa ea aq belajar ngan owg yang da pro uat blog nie . oneday aq mesty power kan blog aq nie . . waitt ea . . . !!!!

perluke aq berubah???? PERLU LARH !

aq gemok ?????? ader ag yg ag gemok darpd aq pown ley happy ! '
why aq xley???/ why???
eeee , , ,aq rase cam nak lempang2 jeq aq nie !!!!! napew larh aq gemok sangat aaa !!!!!!!! napew aq xcanm remaja yg len ??????eeeeee. . . . .bosan aa cam nie ,aq selalau merendah diri dpan owang ramai . why aq lemah sgt ?????????hurm . . .  .i need someone yang ikhlas terima aq seadanyer !aq akan berubah demi dye !! 2 janji aq !!!

Sabtu, 1 Januari 2011

mY bFF!!!

nie bezfren aq dpd kecik aw !!! nme dy fieda  . tpi skunk kteowg ngah krisis . but 1 ary t kteowg must jadi kawan alik !!!!! HOPE SGT JADI CAM DULU . . miz sangat ngan ko miz n  memory dlu . . .  miz ngok ko ketawe . . miz men belasah2 . .huhuhu..

iF wE hAve nO pEacE .iT iS bEcAusE wE 4Get Tht wE bEloNG 2 EacH tOgEthEr dEaR !!!

kazen2 tersayng . . muaaahhh !!!!!!

  • ahli
  • hani
  • fara
  • faty
  • pa'ah 
nie kazen2 yang terapat an aq . . dyeowg aa pelengkap idop aq . . cun2 ark?? sweet sgt .sumer ader keistimewaan masing2 . . cyg kowg 4ever !

new year . . yeahhhhhh !

aduh . da msok taun 2011 da . udah tua deh aq ! semalm owg dok sibuk sambut new year at dataran ,aq sambut at estet plak . . giler kentang ark??? sumpah aq rase mcm at indon ! xpenah2 diuat owg .mmg ari yg paling giler dlam idop aq . taw xpg aa! nseb bek aa jmpew membe2 lme at sane ,kire ad point aa aq at sane .
ngah aq dok tgok owg2 berebut amek makana,cam xpernah makn aa. tibe2 mate aq terpandng someone. OMG ! ade owg yang x sepatut nyr aq jumpew larh . si BERUK 2 upenyer  ! aq cepat2 aa nyorok at belakng membe . fuhh,selamat xnmpk!!huhu lalaaalalala . . . "tuhan terserah padame" opocot ! tbe2 nset msok mesej . mesej 2 si BERUK 2 bg aa . dalm aty aq,alamak ,dy nmpak aq kew???? TIDAKK !!!!!! "oi,sombong ea ,xnmpak abg pown" eeeeeeee . . taik ko abg2 ! adui ,ingat mlm 2 nak enjoy ngok indon2 2 karok ,xpasal2 kne cover2 cun plak . haha,amit-amit aq nie ! mmg x tenteram aa aq at sane . .cam nak belah je cepat2 . . mlas aq nak reply mesej dy..
nie wajah katon aq . haha. . comey ark ! pasan giler aq!


jam da kol 12.57 nie ,xder countdown pown . . jakon aa dyeowg nie . da kol 12.05 bwu mak cuntdown ,ngegok ark???? bunge api xder pown ,yg ader ntah pew name ntah binatg 2 ,aq pown xtaw. . yg owg men mase ade smbt befday 2 kelakar aa.. pas 2 aq terus p at kereta .owt nk g kete ,membe aq pagil nme aq kuat2,sumer owg tgok aq! ADUH  ,malu giler aa mse 2 ,xpasal2 indon2 2 taw nme aq . . da pgil nme aq kuat2!!!! tros aq lari msok kete! eh ,kenagan pahit aa . .sumpah xnak pg tempat 2 ag time new year ! xnak aa cite ag.. pasal BERUK 2 ,xpyh tae aa sambungan nyer .xbest . .huhu