Khamis, 20 Disember 2012

alahai , hati sekarang tengah berbunga2 laa :) saje nak share ngan korang . Alhamdllah ngan kebahgiaan yang Allah pinjamkan ini . insyaAllah aku akan hargai dan jage dengan baik . thanks pade sang Cinta yang telah hadir dalam hidup aku skunk neh . sumpah aku bahgia sangat :) bukan sengaja nak meluahkan , tapi ini adalah dari hati aku , so if kowg tak suka tak perlu laa teruskan membace sebab at bawah akan ade lagi cerita aku dan dia . haha -" yee , skunk aku rasa apa yang telah aku hilang selama neh . cerita lama akan jadi sejarah dalam hidup aku , skunk dia adalah yang baru . pada mulanya susah untuk aku terima dia sebagai cinta baru , yela kan hati perempuan neh umpama tisu . suci , tapi mudah koyak . aku tanak laa sejarah lame berulang . pada tanggal 12/12/12 semuanya bermula . mungkin terlalu awal untuk aku berharap dengan hubungan neh , tapi jauh di lubuk hati neh berharap hubungan neh berpanjangan . mane laa ade orang nak hubungan separuh jalan rite ? macam uh la jugak aku n dia . so doakan laa aku bahgia okeyy .
okeyy laa , sampai sini dulu part 1 cerita cinta aku . akan bersambung ~

Rabu, 21 November 2012

Assalamualaikum bloggers . heyy , lame sudah tak update blog aku neh . tak taw ah busy ape . haha ..
 busy cari keje la , maklum ah sejak da berhenti keje neh duit tak masyukkk . alhamdllah kali neh plan cari keje menjadi , sume nye di approve . kali neh jugak pening nak pilh mane satu . nak tanak kene pilih yang terbaik . kami bertiga buat keputusan pilih kerjaya yang simple . mereka ialah fiedah n ekin . hampir setiap hari laa


Selasa, 16 Oktober 2012

thanks ALLAH .


Beberapa hari lepas hambaMu ini sering mengalami mimpi yang mengerikan .

setiap kali cube mendekatkan diri padaMU , hati seakan megelabah .

hampir setiap malam aku tersedar . adakah ini petanda bahwa aku ingin bertaubat ???

ya ALLAH , andai ini permulaan yang harus aku lalui , kau berikan lah aku

 kekuatan untuk melalui nya ,

YA  ALLAH jangan lah ENGKAU sesatkan hatiku setelah kau berikan aku petunjukMU .

sesungguhnya ENGKAU maha mendengar , melihat serta mengetahui apa yang tesirat di hati aku.

Sesungguhnya ENGKAU tidak akan menghampakan hambaMU yang ingin mencari keredhaanMU .

aku bersyukur dengan segala petunjuk ini . segalanya atas keizinanMU . kerna tak ramai yang akan perolehi nya .

RAHMATI LAH JALAN YANG HAMBAMU PILIH INI YA ALLAH 
SESUNGGUHNYA INI ADALAH YANG TERBAIK DARI SEGALANYA . 

 

Ahad, 14 Oktober 2012

aku juga kaum hawa .

okeyy ,, aku da buat kesilapan untuk kali yang kedua . sekali lagi aku cube meraih kasih sayng orang yang 
menyayangi orang lain . hmm , kan aku da pena bgtaw , kadang2 sukar nak megerti perasaan nie . 
and kadang2 

I need strength .


Alhamdllah , berkesempatan ag aku menaip something yang terpendam dalam hati ini . lately aku aku cube jadi yang terbaik . tapi aku kalah ngan diri aku sendiri . that me . aku bukan sekuat kowg , even aku buat buat happy , tapi hakikat nya aku SAKIT .maybe ade yang da bosan bace blog aku nie , tak habis2 dengan sedih . lantak laa kan , blog aku . aku memang tak pernah bahgia cam korang , so kat sini tempat aku meluahkan segalanya . aku da penat camie , rase macam nak lari jauh-jauh . tapi apa kan daya , setiap yang terjadi kita kena hadapi rela or tak . kenapa aku masih gagal cari kebahgian aku sendiri ? kenape senang untuk korang gapai kebahgian tu ? abesar sangat ke kesilapan silam aku sampai aku dihukum teruk sebegini . aku sedar , secara tak sengaja aku dah menyalahkan takdir , tapi aku tak kuat . tak kuat nak terima semua nie ngan redha . perlu ke aku tipu diri aku sendiri untuk bahgia kan orang ? aku da penat -"" aku da cukup menderita atas kebahgian orang . andai aku terpakse lagi berkorban , ketahui lah aku tak IKHLAS .  aku cube redha kan diri nie , maybe take time . setiap kali aku menghadapNYA , satu doakan tang tak pernah tinggal . aku harap hati aku kuat hadapi segala ujianNYA , mugkin Allah belum makbulkan doa tu . . aku sangat harapkan akan ade kekutan yang aku nantikan tu . and aku berharap pintu hati akan tertutup untuk cinta . thanks pade yang tak putus2 bagi kata2 semangat at aku untuk aku terus tersenyum , terutama atok ... yang tak pernah bosan dengar keluhan aku .



Rabu, 19 September 2012

yang terbaik .

sekarang aku masih tak faham kenapa aku still tak bole mencintai orang lain . kenape ? aku sendiri tak tahu kenape , agkan nak tanye orang . STUPID --" mase berlalu da terlalu lame , tapi aku still tak bole . itula yang membezakan lelaki ngan perempuan . tak mudah nak lupekan sesuatu yang pernah menjadi kenangan . hmm lately nie , ada lah beberape orang yang cube mengendeng2 kan aku dengan seorang , hurr ! tu semua gile okey . nape mesty aku nak terima pilihan dyeowg sedangkan aku tak terima ngan pilihan aku sendiri . bukan aku tak cube , tipu ah kan law aku tak bosan single . ada la jugak beberape orang yang aku mesej time bosan . n try jugak nak felling2 , tapi kan pasaan tu tak lame . sekejap je aku da bosan . then aku tinggalkan cam uh , jahat kan ? tapi aku xbg dieowg megharap pown n maybe dia x megharap pown .  n KAU ..... dah ade yang special an ? ye aku taw coz aku selalu tgok profile kau . kali nie memang btol hati kau 100% da takde at aku . so dah takde harapan , n family kau pown okey ngan pilihan kau kali nie . tahniah laa ......
tapi macamne ngan aku ? sumpah takley lupekan kau . hari2 tengok wall kau , gambar kau . macamne laa nak lupekan kau weh . skunk aku dekat an diri pade DIA .. dengan care uh aku bole lupekan kesedihan , kekecewaan . TAPI bukan melupakan kau . andai ini cara yang bole buat aku tak kehilangan kau terus , aku terima walaupown sakit melihat kebahgiaan kau ngn dia . aku bukan macam yang laen , berpura2 bole terima  dgn ikhlas tapi hakikat nye tak bole . so better aku jujur , aku memang sakit tgok kau bahgia ngan orang lain , tapi sumpah , aku bahgia andai dia bole buat kau hargai cinta sebenar . aku akan cube , cube dan cube untuk hilang dalam hidup kau satu hari nanti . semoga kite jumpe sebagai saudara suatu hari nanti di SANA :)

                                                                                                                                 salam , bhaii <3

Khamis, 26 Julai 2012

mengharap sinar syawal :)



 semakin aku kenal siapa diri aku , semakin aku takut nak hadapi kenyataan     yang akan datang . hidup tanpa ada yang bimbing memerlukan semangat dan juga kekuatan tok sentisa bersedia hadapi kesukaran akan datang . tapi dalam aku sendiri , aku yakin ade lagi yang menjadi semangat untuk aku masih disini :) ilove my family , ALL my family . even parents aku tak ade , aku tahu dieowg tinggalkan aku dengan satu family yang sangat menyanyangi aku . so selagi aku ada family , aku kan terus senyum buat dieowg walaupown hakikatnya aku bukan ah sekuat tu :( kehadiran syawal yang bakal hadir buat aku resah . semoga aku kuat untuk kali ini , dan juga sentiase bahgia di sisi mereka (family) even without my parents . Segala dugaan akan aku harungi , aku yakin dan pasti , akan ada hikmah untuk aku satu hari nanti . AMINN ~

a

Rabu, 18 Julai 2012

again and again .

assalamualaikum .. sebelum aku terus menaip , nak wish SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK untuk semua muslim seluruh dunia . hehe diam tak diam da nak berpuase kita an . alhamdulillah berkesempatan lagi untuk kali ini :) semoga kita dapat menjalani ramadhan kali nie ngan lebih sempurna as islam . okeyy back to topic , hehe aku da lame nak update nie , tapi aku pendam dan pendam . sampai mase tok aku luahkan ! haha .. macam gempak je , tapi tak pun ah .,,,,, 
actly aku nak kepastian tentang beberapa pekara yang buat hidup aku tak tenang selama beberapa hari nie . kenapa aku lagi yang menjadi mangsa ! makin aku berhati-hati , makin dekat pulak . n last jadi jugak .. hmmmm penat dah dengan semua nie . :( aku dah bagi peluang kedua n terakhir . tapi still sama . aku faham ;) so aku redha ngan semua nie . sapa pun dia , mesty yang istimewa at haty kan ,, sebab uh susah tok
lupekan . haha im fine !! semoga kau dapat apa yang kau nak , and aku tetap macam nie , mencari yang ikhlas terima aku seadanya . terakhir yang aku nak , hope antara kita berakhir . aku tak kuat nak hadap semua nie . mugkin lepas nie , kita akan lebih kenal siapa yang ag bermakna dlam hidup kita .


                     dalam pada ingin mencintai dan dicintai , tidak seharusnya ada yang akan terluka .

Jumaat, 22 Jun 2012

takdir DIA .

ASSALAMUALAIKUM . hai semua warga blogger or sape2 ah . hehe yg sudi bace blog aku nie ah kan .
ngah dok lepak2 nie , terase gatal pulak jari nie nak menaip sesuatu . betoi jugak kata orang , time2 malam nie otak kite cenderung berfikir atau dalam maksud kata lain bole flasback ape yg da berlaku before this , cewahhh ! (T_T) . disebabkan semalam dok merempit ngan kazen aku si eyka uh time ujan , hari nie dapat ah azab nya . ALHAMDULILLAH .... actly da lame aku tak merase demam nie , bak kate dokter "antibody awk kuat" haha ! tapi sesekali merase , SUBAHANAALLAH ! semua tak kena .. pulak uh awal pagi da dapat call from my uncle soh get ready . untuk ap ??? rahsia ....  ngah tak sedap badan uh kan , terpakse mandi . giler sejuk ah !! da siap2 tak jadi pulak . okeyy aku terus sambung tido ... sedar tak sedar da pukul 1.30 p.m . yang aku hairan , nape atok aku tak menjerit kejut aku ?? naluri seorang nenek a.k.a ibu , taw yg aku tak sihat , so dia tak gangu .. bangun je mandi ag coz badan panas . then atok terus bg panadol , so sweet ! sayang atok ah  <3 . pas uh atok soh rehat ag sampai ah badan ase lega . baik kan atok aku ??? hehe . pas tsedar dpd tido2 ayam , badan da stabil . panas pun da rebah . lega ~ terus buat kerja yg tertangguh dpd pagi tadi . selesai jew , abg aku da belikan makanan tok kiteowg . wahhh taw2 jew aku tak larat nak masak ari nie , keh3 .. untung jadi orang sakit nie .. -_-

nie time dating ngan eyka . muke dak sengget ! haha

Okeyy habis dah cite pasal hari nieyh . actly aku nak cerita pasal haty aku nie . haduii ~ skunk kan aku rase macam nak nangis jew aw . bosan kan hidup without couple . HAHA gatai suda !!  sumpah jeles tengok couple2 time jalan2 at mall uh . untung ah kan .. :(  padan ah muka aku , aku yg buat hal . kesian dia ... tipu ah law aku tak rindu dia , sesangat . tapi haty aku nie da tawar , daripade aku twos berpura2 , baik tamat kan an . sala aku ke ?? kalau aku dah sayang , tak kisah ah macam ane pun . tapi kalau aku da benci nie ah makan nye !! law kau bace blog aku nie . firstly aku nak mintak maaf atas tindakan aku yg kejam bg kau nieyh . anggap jew ah nieyh TAKDIR buat kite . wutevr pown kite still bole jadi kawan . sorryy again ..

kadang2 sebagai manusia biase . kite lupa akan DIA .. terutama time happy .. jarang ah kite bersyukur atas nikmat yang DIA bagi . time da jatuh tersungkur baru ah nak mintak pertolonganNYA . sangat jahil kan kite .

Khamis, 14 Jun 2012

ASSALAMUALAIKUM . (T_T)

heyy kowg , hope semua sihat2 jew . lame da aku tak update blog nie , last bulan mei kot . lame kan aku menghilang . haha , macam yang kowg dengar time terjah blog aku nie , lagu yang lemau tapi ade maksud yang mendalam oi . sebenarnya sebab lain aku jarang unline n update blog couse my luvly nenek kurang sihat ah , so aku ah personal nurse dia . haha sebab uh ah aku tak ade masa nak menghadap semua nie . busy2 !!  dikesempatan uh , aku nak mintk jase baik kowg doakan nenek aku sihat okey :)


sambil menyelam minum air , huh ape maksud nye ?? keh keh . disebabkan banyak mase aku at rumah , aku banyak habiskan mase tulis diary . bila tak ade kesempatan tok meluahkan segala yang terpendam at diary unline (blog) nie , aku back to nomel ah . haha ! kalau da minat uh , ape pun tak kisah . selesai tugas seharian aku , aku banyak habiskan hari aku dalam bilik , pade mereka yang tak kenal aku , mereka akn anggap aku membuta jew bila masok bilik . wutever ! pe aktiviti aku bile masok bilik ?? ape ag tulis ah setiap ape yang terjadi dalam satu hari uh at diary aku .sebenarnya aku dengan rasminye nak bgtaw yang aku da undur diri untuk tentukan sape yang patut ade at haty aku . n yang paling sakit aku terpakse menghapuskan segala memory tentang dia . siape dia ?? ade lah .. someone yang penting dalam hidup aku (T_T)
Sepanjang perkenaln aku ngan si dia , banyak sangat moments yang indah . tak ramai yang tahu tentng hubungan kami . keh keh :) rahsia yang kekal lame . FINALLY , da sampai masenye aku lupekan dia . untuk mengelakkan banyak haty yang terluka . baik kan aku ?? -_- banyak da drama aku , aku yang undur diri . hehe . tapi tak ramai yang hargai ::::(((( . tak kisah ah , yang penting aku tahu ape yang patut aku buat . da ditakdirkan aku punyai haty yang lembut  , haha itu ah aku :) nampak macam bodo kan , tapi banyak hikmah yang aku dapat aw , juz kadang2 lambat je hikmah uh nak nampak . banyak sangat yang terjadi di saat aku mencari diri aku sendiri . tak ramai yang tahu misi aku uh . saat nieyh ah aku taw sape musuh aku yamg sebenar , dalam baik baik ade jahatnya , kadang luar jangkaan kita aw ! tak caye kowg buat ah ape yang aku buat nieyh . TERIMA KASIH ah buat aku tertipu ngan cara layanan kowg at aku .n juge berjaya buat aku percaya ngan lakonan kowg :) hebat2 . mulanya aku rase macam down bile semua nie jadi , tapi demi orang2 yang terdekat an aku , terutama nenek aku , aku kuatkan jugak semangat . huh , macam tak cye an ?? dalam diam2 aku terima satu penangan yang hebat , so aku cite ah segalanya ame nenek aku . terharu bila kali nie nenek aku menyebelahi aku . thanks atok !! muah muah . tak lupe jugak yang terdekat an aku , selalu bg kate2 semangat , thankss yew !! senyuman tok kowg , ngeeee ~

p/s ; utuk awk , saya mintak maaf sebb tak jujur . memng skunk kite menderita syg , pas nie kita akan beterima kasih ame mereka . percaye ah :) wutever , i still love you .never blame them, because whatever they do is the best for you. believe it is,dear . now kite biarkan ALLAH yang tentukan segalanya . 
okey ahh ,, segala yang tertera in this blog , ade larh tentang pasaan aku . kbhaii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

segalanye di sini .

assalamualaikum , heii you all . wah lame suda tak berupdate blog aku nieyh (T_T) 
sebelum aku membebel dengan panjang lebar ag , maaf lah if lagu aku kali nie lemau . haha , sebenarnya ade maksud kenapa aku pilih lagu nie jadi tema entry aku kali nie .-  KETENANGAN -  
okey , actly sebab kenapa lame aku tak update blog aku yang tersayang nie adalah sebab aku mencari ketenangan . kah3 ,, kelakar an ! tapi aku da dapat ketenangan tu aw , huh ! bukan maen2 , tapi hakikat . aku memang da jarang kuar rumah lately nie . salah satu sebb lain couse nenek aku tak berapa sihat . kecian dia :( .. so aku ah personal nurse dia . mane ah ade mase nak update blog nie , sangat busy . nie pun dapat update couse makcik aku ade dok jage nenek aku . so senang ah aku curi mase menghadap blog nie ,:)) di kesempatan uh , aku nak miintak jase baik kowg doakan nenek aku sihat okey -_- 
NIE AH NENEK AKU , ILOVEYOU SO MUCH !!!

Habis daa cite pasal nenek . now back to tajuk entry aku nieyh . HAH !! pe agak nye maksud tajuk uh an ??  sangat poyo je bila aku tengok alik tajuk uh . (T_T)  seperti apa yang aku bgatw at text at atas uh , KETENANGAN . nak taw ah sebb aku mencari ketenangan ?? hermm , macam kowg jugak if ade maslah mesty nak cari apa yang aku cari an . selama aku berada dlam dunia aku sendiri , macam2 dugaan yang datang . sampai kadang2 aku rase cam give up . di saat aku terase down uh ade ah someone yang owez suport aku . someone BF . it's bestfrenz !! jangan salah sangka ulak . sangat kelakar coz before nie kiteowg tak pena tegur . zaman sekolah rendah dulu dia ade lah musuh ketad aku . tak sangka now jadi kawan . haha dunia2 !! dia ah yang selalu ade time aku down , bagi kata2 semangat ah kan . btw thanks ye kawan couse jadi sahabat aku :)
eh eh , lari topic da nie . adoii ~ aku nak bgtaw yang aku da undur diri . undur diri untuk tentukan siapa yang patut ade at haty aku nie . dan yang paling sakit bila kita terpakse buang nama yang lame da 'tertanam' dalam kamus cinta kita . aku akui yang aku tak ikhlas terima semua nie , tapi nak tak nak aku terpakse . demi mengelak dpd banyak haty yang terluka . rase macam drama pulak . tapi nie ah hakikat ! maaf ah law ape yang aku luahkan nie ade buat sesiapa terase . unly in here aku berani luahkan ape yang terpendam !! sekian lame mencari diri aku yang sebenar , FINALLY . banyak yang aku dapat lihat siapa musuh aku yang sebenar . dalam baik ade buruk nye . kan kan ?? aku redha jew dengan semua nie , siapa duri dlam hidup aku unly ALLAH yang tahu . yang paling penting , THANKS to my family coz selalu ade untuk aku :) 


Jumaat, 4 Mei 2012

juz for while .

sebab2 nak deactive FB .
  • sakit mata 
  • sakit haty 
  • sakit pale 
  • kecewa
haha , bodo2 je sebb2 tu ek ! tak ade laa ~ aku nak deactive coz aku da jemu lerr , BOSAN ! kah3 , cam tak logik laa kan , tapi memang tu larh hakikat nye . tak lame pown , sementara kott ^_^ .
yang palin ketara sebb aku nak deactive coz .............................jeng jeng ! haha . aku jeles doe tengok dia bahgia ngan orang lain . adudu , sumpah tak tahan ! mula laa ade hasad dengki at aty aku nie . soo dpd aku dapt dose je , baik aku mengalah kan . tak lame pown , sampai haty aku betol2 sembuh laa . haha !  tu je nak bgtaw ,, tak nak la bgtaw at FB . nanti dia nampak perasan pulak ! n nanti orang cakap nak cari simpati . herrr ~ TAK ADE MAKNE OKEYY ! bagi dieowg yang paham pasaan aku , tahu aa ape yang aku rase nie . menderita atas kebahgiaan orang lain kan , SAKIT an tengok orang yang kite sayang dengan orang lain . eee , azab2 ! sorryy laa , aku memang tak bole lupe kau buat mase nie . TAPI suatu hari , aku JANJI , aku akan buang pasaan nie jauh2 okey . nak bgtaw tu jee :( 

KBAiii  ~

Rabu, 2 Mei 2012

tentang WANITA .



cantiknya wanita apabila dia melukis kekuatan melalui masalahnya, tersenyum di saat tertekan, tertawa di saat hati menangis, tabah di saat terhina, mempersona di saat memaafkan dan mengasihani tanpa meminta belas kasihan :'

Wanita
 tidak mudah dibaca perasaannya. Bisa saja dia terlihat menikmati kebersamaan dengan Anda, tapi ternyata dia hanya menganggap Anda sebagai teman. Atau sebaliknya, dia agak sulit didekati, tapi seringkali Anda mendapatinya sedang mencuri-curi pandang pada Anda. Lantas, bagaimana tanda-tanda seorang wanita yang telah benar-benar jatuh cinta?
Bila Anda cukup jeli, Anda akan mampu menafsirkan perasaannya hanya dengan melihat bahasa tubuhnya. Hal yang perlu Anda lakukan adalah memperhatikan detail. Perhatikan reaksinya saat secara tiba-tiba Anda menyentuh tangannya. Apakah dia terlihat malu dan memindahkan tangannya atau tampak tidak senang dan segera meninggalkan Anda.
Seorang wanita yang tertarik kepada pria, biasanya memperlihatkan rasa nyaman. Dia tidak akan keberatan bila secara tidak sengaja (atau bahkan sengaja!), Anda menyentuh tangan atau lengannya.
Tanda berikutnya adalah seberapa rutin Anda berkomunikasi dengannya. Apakah Anda dan dia sanggup berbicara selama berjam-jam dan berkomunikasi secara rutin tanpa merasa kesulitan menemukan topik pembicaraan? Jika itu terjadi, maka sebenarnya dia menyukai Anda. Manfaatkan waktu ini dan tanyalah dia apakah dia mau hang outdengan Anda.
Setelah itu, perhatikan bagaimana sikapnya saat dia sedang bersama Anda. Lihat bagaimana cara dia memperlakukan Anda. Jika Anda perlu bantuan, Apakah dia membantu Anda? Apakah dia menunjukkan perhatian pada Anda? Apakah dia sering ada ketika Anda membutuhkannya? Hal-hal semacam ini bisa menjadi petunjuk, apakah dia menyukai Anda atau tidak.
Ada satu hal lagi yang perlu Anda perhatikan, dan ini sangat penting. Anda harus ekstra hati-hati dan melihat apakah dia melakukan hal-hal yang baik hanya untuk Anda atau dengan orang lain juga. Jika hanya kepada Anda, maka Anda mempunyai kesempatan.
Sebelum Anda mengambil kesimpulan, pastikan bahwa dia mempunyai ketertarikan hubungan romantis dengan Anda dan bukan hanya menghabiskan waktu. Tentunya, Anda tidak ingin tertarik dengan orang yang salah. 
okeyy , beberape tentang WANITA . have fun :)

Ahad, 29 April 2012

happy day .

Assalamualikum , hai kowg :)  hermm , hari nie ahad bersamaan ngan 29/4/2012 . satu hari aku hangout ngan 

family makcik aku . sangat letih wooo ! tak pernah rase letih macam nie . KLUANG sangat SESAKK ! aku

rase da macam KL . an hari nie jugak satu hari aku jadi driver ! mane tak penat . ngan jalan jem , panas pulak

tu . time macam nie menguji kesabaran bagi pemandu . termasuk laa aku ! haha kadang2 aku macam nak stop

je at tengah2 jalan tu coz kaki aku naik kejang . hmmm , macam mane laa diowg ley kawal pasaan time2

macam tu . SUMPAH aku tak bole . mula laa nak unmud . lagi2 time nak naik tempat parking KM . ya Allah !!

aku da give up , soh busu drive dia tak nak pulak . hmm nak xnak aku kene jugak belajar hadapi nye , huwaaa !
berpeluh2 jugak aa nak sampai atas tu , jup2 stop . da laa bukit , tggi pulak tuu , herrr sabau jelaa . FINALY ,

sampai jugak at atas . ^_^ parking jew terus masok mall , actly plan aku nak jumpe ngan mat kelate a.k.a

membe FB aku yang da lame kenal tapi x pernah jumpe . haha . si FAHMI comel :) yeeee .... dia sangat comel .
suare nie mengalahkan aku , lembut giler .. comey kannn ??? huhu (jangan marah fahmi :)) kesian dia coz

lame tunggu aku , MAAF ye ^_^ berjam kot , hehe ..... thanks coz sanggup tunggu . nak snap pic tak sempat

coz mase tak mengizinkan , agpown fahmi nie cam malu2 , so aku pown termalu jugak laa . mase singkat laa mase tu ,

dapat borak kejap je .. sokey aa . ade mase kite jumpe ag laa ( kalau nak aa ) haha ! pas tu tros pegi atas sekali , tempat game .

haha , sementara tggu si Farish tu habis main game dia , aku ngan makcik aku main game net ball kot . ntah

ape name nya ntah . syookk gilerr ! haha .. hilang tension kot mase at jalan tadi . thanks busu ;) 

pas tu , at P D I ade sale .. 50 % 70% ! okeyyy , gilerr tak murah . ape ag borong aa . haha . tak ade laa

borong sangat . beli 2 helai baju jee .. tu pown makcik aku yang belanje :) thanks ag sekali busu !!

haha , time tu pakcik aku da lepak kot , so dia tak join pown . dia p berehat sambil tggu kaum2 hawa nie

shopping :) kesiaaannn....  pas tu makan2 , at DINKOTA . aku nie teringin nak minum sirap laici , sekali

tengok harga 3.50 . haha . makcik aku cakap sekali sekala .. okeeyyy :) cawan nye besar coz tu mahal kot .

pape pown aku kenyang giler , ALHAMDULILLAH .\:) da kenyang makan , balikk laaa . da lame sangat

kuar ari nie . balik aku ag yang drive , pakcik aku da lena at belakang . kesian penat layan kerenah kami .

time tu aku da penat sesangat ! tak sabar rase nye nak sampai rumah , ase macam jauh je . haduii :(

sampai je PALOH , hantar pakcik , kami keluar lagi pegi pasar malam . haha penat tapi nak jugak  pegi .

balikk teros amik atok aku bawak pegi dinner . nak xtak tu tanggungjawab aku . huhu last aa tu aku drive

untuk hari nie jew . haha ! tu laa altiviti aku hari nie . PENAT tapi HAPPY :)  thanks to en.safar an pn.rohai

coz bawak saya jalan2 . ILOVE YOU ALL ..


Jumaat, 27 April 2012

tunggu dan REDHA .

                              Assalamualaikum w.b.t . heyy korang blogger's sekalian :) ngah buat ape tu , haha comfim laa ngah bace blog aku an time nieyh . huhu tanye soalan ngekngok pulak aku nie . actly aku nak cite sikit nie .                    hmmm lately nie an pas aku try nak berubah menjadi lebih baik an , bermacam2 dugaan yang hadir , seyesly sometime tu aku ase cam giveup ! before nie an aku still ley sabar , tapi skunk da lain . kadang2 tu aku teremosi sendiri . habis mud aku tonggang langgang . semua orang aku nak harok .pantang ade masalah sikit , ade je yang aku nak badmud :( bukan nye aku suka2 nak macam tu , hmmm ntah laa . emosi menguasai segalanya .
okeyy , sebenarnya macam nie cite nye . aku ade masalah sikit ngan dia , masalah yang berat jugak aa . tapi family aku nie tak percaya kan dia . maybe sebb dieowg belum jumpe dia nie , coz that laa masing2 nak kan kepastiaan . Aku faham niat dieowg baik , maybe tak nak aku terluka lagi . THANKS :) tapi aku rimas law asyik kene tekan je . come on aa aku still 20 an , belum andartu ag kott , so tak payah kelam kabot sangat aa kan . Setiap manusia , jodoh nye da ditetapkan so one day aku mesty kawen jgak . 
sometime aku terharu jugak coz family aku take care aku ,, yela kan semua bende kalau bole nak yang terbaik . aku hargaii sangat . TAPIII .... aku mintak sangat bagi aku mase untuk tentukan hal aku sendiri :) tu jew . bukan bermaksud aku nak ketepikan family , tapi bagi aku peluang . makin lame makin tetekan ngan semua nie , tapi aku LEMAH ! aku tak bole nak bersuara . aku tak bole nak backup diri aku sendiri . tu memang aku akui . shanye mampu berdiam :( aku takot nak bersore . 
Apa yang aku harapkan sekarang ialah takdir meyebelahi aku ngan dia . aku yakin ngan dia . aku tak kisah da orang nak cakap ape . naluri aku tetap DIA ! setiap kali aku menghadap Illahi , tak putus2 aku berdoa hati aku tak berubah . tu je yang mampu aku wat . 





hanya mampu tunggu dan beserah .
terima segala kehendakNYA ~

Ahad, 22 April 2012

tak setanding yang kau beri .

semua nye dia pernah cakap <3

me tu dear ...




hanye kite berdua <3
haha , maap laa . haty aku tengah berbunga2 nieyh ! so entry nie juz mengambarkan ape yang aku rase skunk . law kowg rase menyampah tak payah tengok ye . tak pakse pown :) 

Khamis, 12 April 2012

selamanya .

Assalamualaikum , huwaaa ! tak ade mud today . tapi tadi dok tengok-tengok profile someone nie wat aku tersenyum :) seriously beb , rindu gile at dia . banyak kenangan yang tercipta antara kiteowng . haha , first sekali aku nak terangkan yang aku mkasudkan nie bukan laki aw sayang , t nampak orlando aku , tk pasal2 perang dunia ke 2 . haha ! ye , dia seorang wanita yang lembut , sopan santun , pandai jage haty orang ,suka wat orang ketwa dan lovely sangat ! untung sape yang dapat akk kite sowg nie . :) rugi sape yang lepaskan dia . haha . sangat manis ,, tengok pown tak bosan . okeyy ! kowg bayangkan aa aku yang perempuan nie pown bahgia bile lepak an dia , agkan lelaki yang dapat memiliki haty dia , beruntung sungguh deh ! aku kenal an dia pown mase zaman sekolah2 dulu ,, time tu dia couple an my uncle . first kenal nampak cam sombong , pas da dok satu rumah , waahh ! sangat meriah . aku ngan dia satu kepala woo . disebbkan aku anak sedara yang first dia jumpe diantara yang lain , so aku lebih rapat berbanding yang laen .setiap kali ade prob , aku akan share dengan dia ,, walaupown megikut pangkat , dia bkal jdi makcik aku , bg aku dia da aku anggap seorng kakak .
Banyak kengn dia ngan family aku ,, hampir saje dia jadi  makcik aku ,, semua da plan . da beli barang pown . haha . takde jodoh diaowng .. then , selepas dia xde hubugn ngan pakcik aku , aku still contct dia as a sis . gile rindu aa weyh , pas je peristiwa tu , dia da tak datg uma ag .. so melalui telefon kiteowg berhubung . 
nie laa dia merna saidina Ali :)
Lepas beberapa bulan , kiteowg lost contct . da macam2 cara aku wat tok daptkan contct dia , gagal ! aku melibatkan diri ngan dunai muka buku nie pown baru sangat , maklumla dulu bute it , kah3 ! pas aku taw jew dengan FB nie bole cari kawan2 lame , aku letak aa pic dia , haha , mane ntah pic dia .. okeyyy , juz nak bgtaw tu jew .. ;)

Sabtu, 7 April 2012

kecil nya dunia .

Assalamualaikum ,, heyy korang :) apa khabar ari nie . hope kowg sihat2 jew . hari nie ialah hari yang paling bowing bg aku . ase macam sunyi sangat ! nak tengok tb pown xbole , coz astro kene potng , haha . padan aa muka kan ! ape pown tak bole laa . so aku pown wat aa plan ikot kawan aku sua p amek kawan2 dia balik keje , tibe2 pulak an .
Aku memng anti ngan jalan yongpeng nie , law tak de sebb yang penting memng aku tak ingin , agkan nie saje2 . tak tahu aa nape . before pegi tu haty aku berdebar2 . haha . macam nak jumpe pakwe pulak . kecowh tol ! sepanjang perjalanan haty aku berdebar2 , daah nak sampai ag kencang weyh . tak tahu nape . so untuk meredakan keadaan aku ajak aa suha nie mam KFC , huhu da lame da tak mam KFC nieyh . turun je van haty aku ag cam ape , cam gementar . haha aku pown tak tahu nape .. on the way masok KFC tu , at pintu masok ade selisih  ngan satu family . tengok2 cam kenal , tapi takot nak tegur . sekali ag tengok , ohhhhh ! mak , akk , adik an anak buah si farid rupanya . ^_^ 
Patut laa haty aku tak keruan jew , rupanya jumpe dieowg , haha . seyes aa weyh tak caye lansung . ase cam mimpi pulak . manis je muka dieowg ;) muka mak dia sangt manis . happy je aku tengok . hemmm , sume nya tinggal kengan :) 
Tak sangka dapat jumpe ngan dieowg , sweet moment ;) hope ade ag peluang cam tu . cam dalam drama pulak . haha , sempat gak berbual ngan adik dia . comey sangat ! huhu 
TAK ADE KENE MEGENE POWN PIC NIE . HAHA 

Oke laa , juz nak bgtaw tu jew .. kbaii ;)

Jumaat, 6 April 2012

first STEPs .

assalamualaikum ,, dengan name Allah aku mula menaip something tentang diri dia yang sedang berada di carta paling teratas at haty aku skunk . cehhh , cam lagu najwa latif la pulak . haha ! huh , ingat tak aku pernah buat satu entry tentang someone yang sedang aku kenali skunk nie ,, yee , skunk nie kiteowg semakin megenali haty masing2 . makin hari makin dekat daa . tiba2 kan skunk nie aku nye pasaan da berbunga2 pulak . tak tahu nape . da mula da mimpi2 yng sweet tentg dia . ohhh nooo ! adakah ini cinta ? wakkaka ! aku tetanya atok la kan , atok cakap aku nie ngah mabuk cinta . haha seriously aku tak caye .
mula nya aku hanya anggap relation kteowg juz sekadar tempat untuk saling meluah maslah , kongsi sedih , gembira . tak sangka pulak terover , haha . dia sangat caring tentg aku . tu yang buat pasaan sayang aku hadir . 
Firstly aku malu laa nak bgtaw dia tentng pasaan aku nie , ntah2 aku jew yng pasan . satu malam tu ngah kiteowg sembang2 , dia mula bg aku ayt yng buat aku tertanye2 maksud dia . haha padahal aku faham , saje wat tak faham . :) kan aku da cakap , aku nak hubungn nie betul2 kukuh baru ke step seterusnya . so aku wat2 tak faham aa , haha . hari demi hari dia semakin jelas maksudkan semua tu .. happy sangat , ingat aku je yang perasan .. then aku pown melayan kerenah dia .. seriously , saat2 dia meluahkan evrthing tentng pasaan dia , aku memag terharu gile .. huwaaa ! rase macm dunia nie kiteowg yang punye .. setlah parah di haty aku akibat sejarah cinta lame , dia bagi sinar baru . 
Sebagai perempuan tak de ape yang aku mahukan . hanye mahukan perlindungan daripada seorang lelaki . so tu laa yang aku harapkan daripade dia . dengan hubungan baru nie , aku harap aku akan lebih matang dalam hubngan nie . aku akan try untuk memahami dia . disebbkan dia lebih matng dpd aku , rase macm dihargai . 
seyes beb , bagi perempuan2 at luar tu cari la lelaki yang lebih matng untun bentuk diri kite . kowg akan terase dihargai sangat2 ! trust me .. :) eh eh , tersasar jauh pulak . pasal si dia lum habis ag , huhu .
saat bahgia , ini laa senyuman nye , cehhwaa !
huhu :)

saya milik awk <3
Setelah hampir 5 bulan perkenalan kiteowg , secara rasmi nya , haty aku milik dia skunk . huhu terase bahgia sangat bile haty sudh dimilki nie . semua nya indah kan . hope hubngan nie direstui ALLAH . AMIN ~

Rabu, 4 April 2012

thanks guys rakan BLOGGER .

assalamualaikum ,, huhu happy sangat nie . followers aku da bertambah . thanks ea kowg da follow blog yang tak seberape nie .
aku belum sempat ag follow blog kowg coz busy , haha . tak ade mase ag . dunt wory wat mase skunk nie sape yang follow aku , aku follow alik , yamg belum sempat tu soryy aw ..
nak cerita tu jew , huhu okeyy gudnite .. muaaahhhh ! <3

Selasa, 3 April 2012

kenape ?

haii kowg ,, hmm hari nie mud aku cam kilat & petir . huwaaaa ! semua keje aku nak buat tak jadi . cam hampeh kan ! nie gara2 atok aku laa , aduyai atokkk .. nape wat macam tu , sakit haty nie ! aku bukan nye nak jadi manusia hipokrit , sometime aku tak bole nak kawal pasaan nie time ade orang yang skit kan nye . aku manusia biase ,, so b4 nak cakap pape ngan aku , fikir aa pasaan nie .. sebenarnya aku tak amek haty ngan ape yang atok cakap tu , bak kate my orlando , atok macam tu coz dia risau kan aku , coz dia sayang aku . yee , aku tawsemua tu . ase berdosa sangat melawan cakap atok aku semalam .. hemmm , hope pas nie aku ley kawal pasaan aku nie , ag2 dengan atok . HOPEFULLY :)

Jumaat, 30 Mac 2012

"Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa"


Thanks ye cik lysa coz ajak aku join segmen nie , huhu first tme aku join segmen macam nie . at least aku nye followers bertambah , haha kalau ade laa kan . ngek ! maklumat lanjut   Follow Sini :) huhu , jangan lupe follow saya jugak . sure follow back ! :)




Jumaat, 23 Mac 2012

plezz STOP .

Assalamualaikum . huaaaa  ! blog aku semakin serabot deh . ntah pape jew yang aku tambah . MAAP la pade yang tak rase blog aku nie semak , aku tak pakse pown kowg jengah oke ! hmmm , actly aku nak buat entry pasal diri aku nie huh . ramai yang tak kenal aku secara specially , huhu betol kew aku eja nie ? lantak aa . haha 
memang aa , kat paloh nie sape jew yang tak kenal aku , semua kenal an . tapi kebelakangan nie aku ade dengor cite2 panas pasal aku , hurrr ! come on laa weyh , b4 nak cakap pasal hal orang cermin diri sendiri dulu . aku tak paham ngan orang2 kampung yang mulut CIPAN nie . buat baik sala , buat jahat memng sala aa ! Dulu mase budak2 , aku memng selalu keluar rumah , nomel aa an budak2 , selalu aa kowg nampak aku keluar . semua majlis aku ade , yang tak dijempot pown aku datng jugak , haha .. memng tak tahu malu aa mse tu kan . budak2 kot , tahu ape ! aku memng nakal mase tu . ade jew aktiviti yang aku wat . law ingat balik memng malu sangat ! After naik sek menengah aku stil aa join aktiviti kampung nie . mase tu aku memng rajin tukar2 kawan . huh , time tu laa aku dengor cite2 tak elok pasal aku . yang buat cite tu pown sape aku tak tahu , berkawan dengan orang yang tak betol automatik diCOP tak betol . 2 laa istilah makcik2 zaman skunk , pelik2 ! tak semestinya if kita kawan ngan orang yang pena buat salah , kita akn ikut jejak dia , setiap orang HARUS diberi peluang makcik !! sejak dpd kes aku dengar cite2 tu , aku da mula slow join aktiviti kampung ..sesekali join ade ag cite yang wat aku pans . manusia2 , lumrah kehidupan ;( hmmm .. start tu aku da tak join pape ag , pegi mane2 aku ngan atok aku je .. law ade program yang atok nak pegi , aku hantar then aku balik or pegi mane2 . yang penting tak jumpe orang kampung . bukan aku menyombong , tapi aku da fedup ngan pagai segelintir dieowg. Aku ingat lepas aku tak campur hal2 kampung , tak ade da cite pasal aku , haduiii ! makin dasyat weyh . HAHAHA . yang nie aku memng nak cite , coz melibatkan maruah 2 .. 
disebbkan aku berubah sikap , jarng campur ngan orang , ade mulut LONGKANG nie cite an someone aku MEGANDUNG ! WHAT THE HELL !!!
ape sala aku an sampai macam tu sekali dieowg wat cite ! mula aa ade yang bertanye2 bende tu btol or tak , HARUS laa tak weyh ! mane datng ank tu law tak ade laki . haiya ! makcik2 , akk2 yang wat cite tu , b4 tambah dose yang bukan2 , PLEZZZ laa perbetulkan diri awak tu dulu . awak ade anak perempuan an akan ade satu hari nanti ,, so jage2 laa . now semua ALLAH bayar kes at dunia . so haty2 ngan ape yang awk2 cakap tu . aku bukan nak menyumpah orang2 , tak baikk ! haha . aku still oke ngan semua orang , tak kire aa ape jew pandangandieowg at aku . aku still faten yang dulu .
Pade yang belum kenal aku sape , jangan malu2 bertanye or berkenalan . haha . aku belum pena ag makn orang . n dak2 laki at kampung nie , plezz jangan pandang aku macam ape . aku same jew ngan perempuan laen . ade haty dan pasaan ..

Rabu, 21 Mac 2012

YOU MY RAINBOW .

urmmm ,, hari-hari rindu laa .! bole jadi gile aku di buatnya . cinta nie memang menyakitkan laa , haduii ! Actly an , da masuk 3 bulan nie aku sedang mengenali seseorang . kehadiran dia buat aku jadi resah , makin hari makin sayang . tapi kan ape yang aku nak bgtaw nie , dalam mase  yang same aku makin tak kenal dia siape . confuse tahu tak ! pagai dia wat aku pelik . memang tak dinafikan , dia selalu buat aku rase bahgia ! bersama dia aku rase seolah2 disayangi . memang sayang aa ! tapi TAK CINTA oke . belum ase ag nak bercinta . macam aku pena bgtaw at entry aku b4 nieyh . kami sekadar memerlukan antara satu sama lain wat mase skunk nie . dia terlalu baik , dia buat aku rase sangat sempurna . maybe sebab umur dia , dia matang . i like ! haha . (gedik laa kau fatyn) ;P aku sedar aku tak layak pown untuk dia , dia boleh dapat yang lagi baik dpd aku . cehh ! hakikat nye aku tak boleh kehilangan dia . baru satu ari tak mesej aku da gile . hmmm .. skunk nie aku juz harap ade jodoh ngan dia . takk laa mengharap . huhu same jew kot . ape aa aku nieyh ! haha . da laa , membebel ntah pape jew aku nieyh . yang penting saya nak awk tahu , saya sayang awk .. hope hubungan kite nie akan kekal walaupown jodoh tak menyebelahi kite nanti aw .. thanks coz hadir sebagai pelangi dalam hidup saya ^_^

Isnin, 19 Mac 2012

tetap dihaty ..

b4 aku terus menaip benda yang bukan2 nie , 1st ak nak mintak maaf aa . nie juz luahan aku jew . maklum aa aku an da tak ade BFF . so dekat blog nie je laa tmpat aku meluah . actly aku sedih aa lately nie . mane ntah kawan2 aku yang rapat an aku dulu . semua da wat hal masing2 ! SEDIHH .. 
Dulu berjanji konon2 kawan sampai mati , tapiii .................... hmmm , ntah ek .. nak nngis pown ade jugak ! ye aa , dulu time ade dwet lebih , ade je program kiteowg . pegi hangout same2 . share2 prob .. skunk lansung tak ade daa , masing2 wat hal sendiri . dieowg da ade kawan baru . yang paling menguris aty aku , time aku ngok wall , pic dieowg masing2 ngan kawan baru .. lansung tak ade aku dalam senarai .. gile tak sedih ! nak nangis jew ase , kadang2 tu nangis jugak ! yang ag sowg 2 , da lupe diri daa .. yela an da senang ,, law tak dulu semua nye aku ! skunk mmg da berubah gilew aa .ee , sakit aty betol ! bukan aku nak mengunkit , tapi kenape kan nak macam 2 , belagak giler . ntah pape jew . time da tak ade kawan baru nak cari aku ! lantak kau aa , aku nie bukan anak patung OKEY !! jangan tanye kenape laa aku tak layan kau da . n TOLONG aa jangan buat cite yang bukan2 tentng aku ! jangan ingat aku tak taw pagai kau 2 , macam budak2 . bile ntah nak berubah . makin lame makin gile . kalau cakap 2 tak fikir pasaan owg lansung .. 
sebenarnya aku tak amek haty , nie sekadar tok aku luahkan yg terpendam . SAKIT woo ! 
tapi aku nie tak aa kejam sangat an , aku setia ! setia jadi kawan kau .. aku taw , 1 ary nanti kau mesty cari aku balik . wait an see saje :) tok sahabat aku yang laen , walaupown kite jarang contct , jauh sekali jumpe . aku ttp FATEN SALWANAH MD.YAZAM yang dulu . tak ade yang berubah pown . same macam dulu jew . so kowg jngan ingat aku nie da berubah . persahabatan yang terjalin da terikat kuat at aty aku nieyh . selagi ingatan aku masih kuat , kowg tetap at aty aku . walaupown kowg da lupe aku , huhu .. sedih doe ! :(((
lagu nie khas tok kawan2 aku yang tersayang <3

Selasa, 6 Mac 2012

Assalamualaikum .. hola ! blog aku nie da lame tak update  , lame ke ? tak jugak .. tapi sesekali tengok blog orang , tibe2 terase macam blog aku buruk sangat . haha ! memang pown kot .. tapi kan ade gak yang lagi simple daripada aku . so aku kene bersyukur la ann , actly aku nak cite pasal mud aku nie , yang tak stabil dua tiga ari nie ,, migrin aku ! 
pas satu2 masalah datang , biase aa 2 kan .. ne ade manusia yang tak ade masalah an , tipu aa law tak ade .
cam aku nieyh , aku tak bole pikir sangat masalah nie  , coz aku akan fikir sampai aku tak bole pikir ,, tu yang  migrin 2 , asyik nak badmud jew . pantang ade yang cari pasal , kebetulan ade yang cari pasal . heyy ! aku nie malas nak masuk campur hal budak2 , tapi kalau da melampau aku terpakse ! malas aku nak cite pasal bende bogok nieyh! 
da lame aku tggu saat nieyh weyh .. skunk mase nye hampir sampai . so macam2 pasaan yang ade nieyh , haha . macam pengantin pulak laa aku nie ! haiya .
rindu gile ngan dia weyh , Allah jew taw !  ari 2 semakin hampir , so aku akan pastikan aku dan dia happy saat 2 ,,setelah macam2 dugaan yang kiteowg hadapi , hope kali nie kiteowg akn bahgia . Yang paling penting aku nak family aku restu hubungan aku dan dia , terutama ATOK aku yang tersayang .. Tak ade ape yang aku nak ag dalam hidup aku skunk nie , hanye kebhgiaan di dunia dan akhirat , memang aa aku muda ag , tapi dunia nie makin tua , n tak ade ape da yang aku kene pikir , aku bukan dapat study pown . so aku nak fikir ape an ,, tak macam kowg yang study , kene aa belajar rajin2 tok dapatkan hasil setelah bertahun2 study . kan ? .. macam da gatal sangat aku nie ek ! haha , lantak aa .. yang penting aku bahgia ! aku taw ade hikmah aku tak dapat rase semua 2 , mungkin ade yang lagi perlukan khidmat aku dpd aku pegi study 2 .. aku pown happy dapat tolong orang yang menghargai pertolongan aku 2 ,, wlaupown tanpe balasan .
terutama ATOK aku aa , tak sanggup weyh nak tinggal kan die sowg2 at uma , lebih baik aku ade at sisi dia je skunk nie , lagi penting kan .. tak bole aku hidup tanpe dengar sore dia . membebel . marah2 aku . da jadi macam hobi . kadang2 aku saje jew wat dia marah , cam pelik law tak gurau2 ngan dia .. haha . SAYANG ATOK SANGAT2 !!!
abis daa cite ,, doakan laarh kebahgiaan aku yew .. kbaii :)

Isnin, 27 Februari 2012

fakta T_T

tanda2 aku jatuh cinta

ini semua fakta taw , bukan auta . haha .. setiap kali aku jatuh cinta aku akan berperangai pelik . 
sangat pelik , kalau orang yang tak kenal dia tak perasan pown semua nie .. yang da faham atok aku je . kadang2 sampai dia angin atok aku tengok pagai aku nieyh ,,, nak buat cam ane kan atok . cucu atok nie mmg camnie .. oke , sekali ag aku jatuh cinta ! hope ini yang terakhir la kan ..

  • aku akan bangun lambat sangat . nak taw nape ? sebab aku nak 1 ary nie berlalu dengan cepat . bagi aku law aku bangon cepat , rase macam lambat sangat mase berlalu .. sebab aku tak sabar nak jumpe si dia .. hehe ,
  • aku jadi terlalu rajin wat satu keje 2 .. kadang2 sampai orang2 at uma 2 pelik .. haha
    aku pown pelik jugak , rajin sangt .
  • pas je kemas2 , aku tewos je masok bilik sampai petang . wat ape ? unline MT .. couse aku tak ade kredit nak mesej si dia , melalui MT jew kiteowg berhubung . kesian kan .. bulan nie macam2 dugaan yang jadi , so aku terpakse belajr susa ckit ..
  • mase 1st2 tu kan , hampir setiap malam atok akan dengar sore aku sampai lewat pagi .. kadang2 2 cecah kol 5 aku still begayot .. memang tak ingat dunia laa .. happy sangat !
  • mud aku hari2 oke ,, haha , mintak laa tolong pape , memang aku akn buat ..
  • aku akn kurang makn , coz konon2 nye nak diet aa , tak dinafikan aa .. hampir 3 bulan aku kenal ngan si dia , berat turun 8kg . mujarab kan ..
  • at bilik aku memang penoh dengan kertas2 , ayat2 cinta aa konon . hahaha
  • last ,, handphone memang at tangan aku jew .. memang takade laa lepas2 nie .. jup2 tgok nphone . 2 aa keje aku , ngeeee :)


    2 laaa  pagai pelik aku , haha .. seaje nak update blog nie . uke aaa ...selamat malam .

Rabu, 22 Februari 2012

finaly ,, kebahgian dalam perpisahaan .



Beberape hari lepas ade aa mahluk Allah yang da lame tinggalkan aku tibe2 call aku balik .. aku taw niat dia sebenarnya ,,, dia cakap dia call sebab dia nak mintak maaf coz wat aku tertunggu2 , YEW ! aku memang sakit haty , senang jew kau nak mintak maaf ek pas ape yangg da kau wat kat aku .
Kau ade tanye kew pasaan aku mase kau tinggal kan aku macam 2 jew . tanpe berita ! SAKIT Allah jew yang tahu . Kejam ke law aku tak maafkan kau ? nak dibandingakan ngan ape yang kau da wat kat aku  ag KEJAM .  Bukan sekejap aku hilang pertimbangan sebab kau !  hampir 3 bulan weyh .. pas tu senang2 kau call mintak maap , kau tak ade perasaan kew ? kau cakap kau pena rase kehilangan , mesty kau pena rase kan ? setelah kau hilang dan setelah aku berhenti menunggu , aku tak berharap kau hadir untuk mintak maap . TAK LANSUNG ! tapi kenape kau hadir dengan care nie . aku bukan binatang ! time kau betol2 memerlukan kau cari , pas 2 kau pergi cam 2 jew ..

kau mintak aku maapkan kau , kenape ? sebab da rase kehilangan ke ? haha . kau ade pasaan ke MR.pupo ? ke sebab tak ade orang yang bole terima kau seadanya ? or kau terpakse mintak maap ngan aku coz kau nak mati ? mane satu kau nak jawab dulu ? tak bole kan ? nie aa soalan yang aku tanye at dia mase dia calla aku , dia hanye jawab SAYA MINTAK MAAP , SAYA MEMANG JAHAT . tak ade kene megena kan dengan soalan aku . tu la sifat dia , yang selalu ego ! pentinkan diri sendiri , yang dia nak aku maafkan dia mase 2 jugak .yang paling aku rase nak lempang je law dia ade depan mate ak mase 2 ialah , ayat dia , "saya lepaskan awk , saya tak layak untuk awkk "an satu ag ayat yang aku tak bole bgtaw . mase 2 aku ase cam aku mati hidup alik ! 

logik kew ek dia lafazkan ayat tu ? tak tahu nape tibe aku rase menyampah  n KECEWA sangat dengan dia ! KECEWA KECEWA KECEWA !!!! aku rase dipermainkan . dia ingat aku nie tak ade pasaan ape . aku bukan kecewa sebab dia lepaskan aku , aku kecewa sebb dia ade niat nak sambung relationshp nagn aku balik . Dia ajak aku jumpe .. untuk ape ?? tak mungkin aku nak terluka untuk kali yang kedua dengan orang yangsame ! 

so aku wat keputusan berterus terang ngan dia . yang aku da ade orang laen . then kiteowg sah CLASH ! sedeyh sangat mase tu . tipu la law aku tak sedeyh kan ,, tak ape larh .. aku da booleh terima semuanya sebelum dia selesaikan semua nie .untuk kau pengetahuan kau MR.PUPO . aku da lame maafkan kau .. sebelum kau mintak maaf .. kite tak ade jodoh , maybe kau akan bahgia dengan orang lain , an aku jugak .. Doa aku kau bahgia ngan hidup aku .. 

Aku bahgia skunk . tapi bukan dengan dia ,,, sebab dia aku jumpa MR.R aku . kite bole merancang , tapi perancangan Allah lagi jelas .. thanks 4 everthing ..
kbaii :)




Khamis, 16 Februari 2012

dugaan ..

trials for trials . hope everthing will be okay ..



setelah aku jumpe  kebahgiaan , ade je dugaan yang datang , hope aku kuat dengan semua nie ..
hope awak sabar dengan dugaan nie okey , insyAllah kite bole bahgia kalau kite sentiase kuat dengan dugaan nie sayang .owez sayang awk :)


Rabu, 15 Februari 2012

BFF ,, ade lagi ke ?

oraitt , aku ngah pening setiap kali orang tanye sape BFF aku .. seriously , aku still tak taw laa sape BFF aku sebenar .. ermm , time tu aku maen hentam jew sebut kawan2 yang rapat dengan aku , haha .. bukan aku nie memilih , orang pown tak ade anggap aku nie BFF dyeowg , kan ?? so aku pown tak tahu aa same ade aku ade BFF or tak .. 

zaman sekarang nie kawan time kite senang , ketawe memang ramai ,, yang bukan kawan pown jadi kawan . tak payah aa nak pelik kan ,, tapi kawan time kite ngah sedeyh , haram .. aku still aa ade kawan  rapat ,, tapi tak taw laa ade istilah BFF or tak ,, bab kawan nie aku tak memilih sangat , sape2 jew ley jadi kawan aku , tak kisah aa dia camne , juz kawan an .. tapi kebanyakan skunk yang aku takot KMK = kawan makan kawan ;) herr , seram aku ngan perkataan tu ,, tak dinafikan aku pernah ase semua 2 , tapi 2 semua pengajaran dalan hidup aku ,,

kawan time kanak-2 . aku ade kawan time budak2 kecik dulu . haha . law teringat kisah2 dulu memang tak habis cite aa . acctly dia aa sahabat aku yang paling aku sayang , yang laen sayang jugak . tapi dia special 4 me , coz sampai skunk aku still x jumpe kawan yang stu kepale ngan aku selain dia .. time kiteowg ade prob , kiteowg akan share same ,, best sangat ! banyak memory aku ngan dia ,, kenagan pahit pown ade jugak .
tapi biar aku ngan dia jew yang tahu ^_^

nie aa sahabat yang paling aku sayang <3
zaman sekolah menegah aku ade gak ramai membe2 yang rapat ,, yang kekal sampai skunk pown ade , tapi jarang da macam dulu coz masing2 busy ngan hal masing2 , yang sambung study , kje ,, macam2 .. time raye baru aa berkumpul ,, tak sbar nak tggu saat 2 ag ,, 
nie membe baru aku , yang menggong !

hope relationship kite kekal sampai akhir hayat , lurve you all . muaahhh <3
p/s : membe yang laen jangan marah aku tak mention kowg , tak dapat dikesan ;) hhaha

hargai oarang yang mencintai kita .

setelah hampir dua bulan kot , jiwa ak semakin stabil .. dia dengan haluan dia , ak dengan care ak , maybe dia da happy skunk nie ,, so nape aa ak jadi bodo sangat nak meratap bende yang tak jadi kan .. tak dapat ape pown ,, dia sure akan dapat blasan yang same , lambat cepat jew ... bukan ak mintak dia dapat balasan , 2 hal dia ngan Allah . so stelah dia pergi , ak cube tok tutup pintu aty aku nie tok time cinta laen . kononya aa ! 

cam kowg jugak an , law ngah besedih , frust ngn cinta mesty aa nak happy kan haty yang lara tu kan ,, care nya cari owg baru tok lupekan yang lame , maksud ak cari kawan yang ley share maslah yang ade at pale tu .. bukan penganti cinta .. so , hadir aa someone yang oowez bagi aku suport . setiap kali aku ngah sedeyh , meroyan , dia sure bg pendapat an nsaihat kan yang baik2 jew . hampir selalu aa .. sampai setu thap tu , ade pasaan rindu yang hadir law dia meyepikan diri .. tibe2 kan , ase pasaan 2 .. 

hari demi ari aku semakin rase somthing ,, law dia x contct ak ase cam hilang sesuatu , menggong btoi ! 
masuk bulan kedua ak ase dia terlalu baik , selalu amek berat bout aku ,, ase cam dihargai .. ade owg sayang .. then aty aku pown terbuka tok terima dia .. bukan  tok bercinta , tapi tok jadi someone yg penting dalam hidup aku , maksud ak time ak sedeyh , happy ak akan share an dia .. bahgia kan ade owg yang selalu ade time kite memerlukan ..

bukan aku sowg jew yang ase pasaan 2 , dalam diam dia pown same .. walaupown kiteowg lum pernah bjumpe , kiteowg saling memerlukan .. tanpe dia aku mgkin masih meroyan cam tak btoi .. hari demi hari kiteowg semakin rapat ,, ngah tggu mase nak berjumpa . Andai dia cinta terakhir aku , insyAllah aku akn terima ,, tapi wat mase skunk kiteowg tak rancang ape2 ag , biar takdir yang tentukan semuanya .. aku tak sanggup terluka ag , SAKIT sanagt !! 

hopefly , semua jew diredhai Allah .. aku akui , skunk aku bahgia dengan kehadiran dia .. tapi pengalaman lame mengajar aku tok lebih megenali siapa dia sebenarnya ,, semua nak kecapi kebhgiaan , begitu jugk aku ..  doakan kebhgiaan aku ye kawan2 ,, oke aa , da macamkarangan SPM ! haha .. 

KBAIII :)

Selasa, 7 Februari 2012

berduka dalam diam ..

Teman, aku sedar kamu sedang sedih tertindih luka. Berterusan kau menangis. Aku biarkan. Sesekali air mata aku jua tertumpah, aku tak rela dia buat kau macam sampah. Benar, semuanya telah berlalu.

Malam dan siang kau kuyup air mata, seolah sudah tiada apa. Teman, aku ada. Sentiasa ada meski bahuku lenjun air mata, aku tetap teman kau. Biar apa yang aku kata, kau tetap terluka. Aku pilih untuk sembunyi kata, biar bisu semua. Cuma yang aku mahu kau tahu, aku ada untuk kau bisikkan apa jua yang kamu perlu.

P/s: Aku pasti suatu hari nanti kau akan menerima. Aku doakan moga saat itu cepat-cepat menjelma.

Sabtu, 4 Februari 2012

happy day .

       Hari ini sehari bersama mereka yang buat aku happy .. huh !! sangat happy ^-^ 
mula nya mud ak lari ntah kemane , haha .. plan mmg nak hang ngan dyowg satu ari , tapi tibe2 lak tak ade mud ,, sampai jew p beli  ticket wayang dulu , sampai 12 lbeh , movie start kol 1.45 . so ade time ag kitowg p mengisi perut yang lapar .. pas da kenyang tros masok .. hurr ,, so cool beb ! ase cam nak beku aku dalam 2 .. ingat an best sangat aa kan cite Azura 2 , hampeh btoi !! aku syok membute . hahaha .. abis jew , tros cari kedai beli baju .. nak taw nape ?? cpz kemeja aku ade prob ,, haha . then baru pegi bowling at KP . di sane ade dua mamat sedang tggu dpd kol 12 tadi sampai aa kol 4 lbeh ,, haha .. sanggup diaowg tggu ek , law ak aa memang tak aa an nak tggu , , adik angkat ak ngan membe dia ,, sampai2 tgok mke seposen diowg -_- errr ,, sorry ye dear late :) tanpe mbuang mase mula aa pertndingan yg tak rasmi .. 1st game ak kalah, 2nd game ak menang . haha .. macm biase yg kalah kene aa blnja mkan an , haha ..
btw , thank aa at kowg coz wat hari aku ceria ari nie .... cyg kowg <2

salam maulidur rasul ...

Isnin, 16 Januari 2012

2012 ,,

Assalamualaikum ,, 

lamme aku tak update blog nieyh ,, da berhabuk bagai . orang nye blog sume da meriah ,, ag-2 new year a ,, mesty a nak kelainan dalam blog an , baru la orang tak sakit mate tgok blog kite ,, tapi aku tertinggal larh ,, aku tak hadap pown owg lawat blog aku nieyh ,, aku wat blog pown tok luahkan pew yang tersimpan an terbuku dalam aty aku nieyh ,, so pegi mam larh bg owg-2 yang tak suke 2 ,, :)) 

So nie first entry aku bagi tahun 2012 ,, uke ,, tahun 2011 banyak sangat kenagan pahit dpd kengan manis dalam hidup aku ,, terlalu SAKIT . so aku tak truja sangat nak sambut tahun baru ,, tak macam orang laen yang sambut at dataran ngan pakwe masing-2 ,, tipu aa law aku tak jelez ,, law aku uke an pupo mesty aku pown tergolong dalam group dak2 jakun , haha .. kemaruk sangat ! time tahun baru islam ,, masing-2 cam tak ingat pape ,, konon2 tak penting aa kan ,, kan bagus law couple masing2 p masjid jemaah same2 ,, bace doa akhir an awal tahun ,, tapi aku tengok orang2 tua yang ramai ,, sabaar jew la ,,

before pkul 12 ,, ramai yang wish hapy new year ,, sumpah aku cedey 2011 da nak berakhir time 2 ,, selain dpd kenagan pahit ,, tahun 2011 jugak ade tercipta kngan manis dalam hidup aku ,, :) malas larh nak cite . da berakhir pown ,, masing2 ade azam kan ,, aku ? haha ,, still azam lame jugak ,, sebb 2 aku tak truja sangat .. 
the same time , cian at my sweet kazen eyka .. ngah owg syok nak clbret new year , dia demam truk .. so aku teman aa dia at uma .. kiteowg share la kngan masing2 .. 2 pown kire sambut jugak ,, time kol 12 kuar ngok bunga api ,,  2 jew aa ..

ermmm .. masuk jew tahun baru , afirst day rase cam suram jew .. tak tahu nape ,, tak ade mud laa .. degor cite yang bukan2 ,, ade radio buruk at paloh nieyhh ,, suke wat cite yang bukan2 , cam siaakk ! aku ase cam nak bom jew muke dia .. hope dia insaf b4 maty , mampos !! 

uke ,, hope tahun nieyh jadi tahun yang happy an brmakne bagi kowg ,, ak ase cam tak caye jew umo aku da 20 , tua kot ! ahaha ..pade mmbe2 aku yang da ade relation 2 , jage baik2 hubgan kowg .. yang nak kawen taahun niey jgan lupe jmpot aku taw ! uke larhh ,, kbaii :))))